Czy ktoś może potwierdzić rootowanie wersji JRO03S paczką z pierwszego postu ?
Toolkit v2.0 nie daje rady zrotować JRO03S ani wgrać CWM - w każdym razie tak było w moim przypadku.
Tu jest info o użyciu innej paczki xda-developers - View Single Post - [Toolkit] Wug's Nexus Root Toolkit v1.5.3 [updated 8/18/12] .
Edit
Sprawdziłem wgranie dwóch różnych recovery i sam proces wgryania OK, ale do recovery nie da się wejść ani VOL-VOL+POWER ani przez "adb reboot bootloader" - odpala się oryginalne recovery czyli Google i kłódka. Zmiana nazwy oryginalnie przywracanego recovery nie jest możliwa - nie można zamontować filesystemu /system, a próba flashowania recovey poprzez ROM Manager nie jest możliwa bez roota, którego nie ma ponieważ nie można wgrać bez działającego CWM :-]. Czyli kółko się zamyka.
Pomysły mi się skończyły ...
Czy ktoś dał radę wykonać całą procedurę (i którą) na JRO03S ?
Edit
Jest postęp - Nexus Root Toolkit v1.5.3 (link powyżej) dał sobie radę z JRO03S
- trzeba wybrać 'Any Build" jako wersję androida
- jest root :-)
- jest recovery - domyslnie Team Win Recovery v2.2.1
- unlock zrobiłem już wcześniej poprzez Nexus Toolkit v2.0 (mskip), ale spodziewam się, że narzędzie też dałoby radę
Ogólnie bardzo porządnie napisany soft, wg mnie wygodniejszy niż Nexus Toolkit i jak widać daje radę aktualną wersją androida.
BTW, wejście z bootloadera do recovery nie jest możliwe, darmowy ROM Manager pozwala odpalić TWR (po tym jak mamy roota), nie działa też sekwencja klawiszy. Za pomocą ROM Managera wgrałem ClockworkMod Recovery v6.0.1.0.
Czyli mamy z górki :-).
(Jutro zrobię z tego tutorial w odrębnym wątku)