Dzisiaj zauwazylem,ze gdy puka sie w górna część telefonu w środku coś delikatnie stuka w okolicach głośnika rozmów/przedniej kamerki. Może to soczewka aparatu jak w iphonie 4/4s? Występuje to też u Was?
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk
Już był taki temacik na forum ale w innym modelu i miał ciekawy "Coś "stuka" w telefonie nocą.":muqq: Pewnie autofocus - jeżeli przedniej kamerki to może funkcja smart stay lub inna apka coś gmera z kamerką 🙂
Też stuka ;D wydaje mi się, że to coś związanego z przednim głośnikiem - łączenie ze szkłem/płytą 😉
U mnie też to występuje. Gdybyś o tym nie napisał to bym o tym nie widział:confused:
Wysłane z GT-I9300
staram się, ale nic mi nie puka 🙁
U mnie też cisza "pukałem" całkiem mocno ; p
Tapniete z S III
http://www.youtube.com/user/robsoniqe/videos
Samsung Galaxy S 3 - kanał Youtube
Nie pukajcie nie stukajcie 🙂 a pomachajcie górną częścią telefonu obok ucha
Fakt - też delikatnie stuka. Też tak masz?
Nic nie słyszę.
Fakt - też delikatnie stuka. Też tak masz? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk
Tak mam tak samo ale nie przejmuje się tym. W moim SGS2 też tak jest
Element aparatu odpowiedzialny za Autofocus wydaje taki dzwięk, także bez obaw 🙂
Dziwne jest to, że gdy dociśnie się delikatnie górę telefonu to nie wydaje on juz żadnego dzwięku... W takim razie to nie autofokus pewnie co? Tak mnie to wnerwia, że zastanawiam się czy nie rozkręcić telefonu i np włożyć tam jakis kawałek papieru...
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
U mnie nic nie stuka, choć długo próbowałem usłyszeć ten dźwięk.
Słuch mam dobry, ostatnio miałem badania i pani doktor stwierdziła, że mam bardzo, bardzo dobry słuch... więc jestem pewny że nic nie puka-stuka 😃
Stuka stuka i to w każdym modelu. Spróbuj tak trząś telefonem jakbyś próbowal sie nim wachlować ucho ;]
Witajcie 🙂
to stukanie związane jest z luzem pod przyciskiem włączania telefonu. Wydaje się raczej nie groźne, jak macham telefonem lekko przytrzymując przycisk to nic nie słychać żadnego stukania.
pozdrawiam:)
Sa dwie opcje , soczewki aparatu , oraz silniczek elektromagnetyczny.
...i to na 100% nie we wszystkich egzemplarzach jak to tu ktoś napisał.
Dokładnie tak jest. Mam dwa jeden biały - starszy i nic nie puka , drugi niebieski - nowszy i w nim już puka.
w moim niebieskim nic nie słyszę 😉