Czy jak mam odblokowanego bootloadera to mogę normalnie bez problemu zaktualizować androida przez program na kompie? PC C... cos tam ^^
Root zostanie? Obecnie jestem na wersji 2.3.4 czy jakiejś tam i w końcu przydałoby się zaktualizować tą wersje. 🙂
Wejdź sobie w ten dział i poczytaj,tam masz wszystko Forum po zmianach, link nie działa
Czy jak mam odblokowanego bootloadera to mogę normalnie bez problemu zaktualizować androida przez program na kompie? PC C... cos tam ^^ Root zostanie? Obecnie jestem na wersji 2.3.4 czy jakiejś tam i w końcu przydałoby się zaktualizować tą wersje. 🙂
PC Companion. Root zniknie. Zostanie jedynie po aktualizacji OTA - z poziomu telefonu przez Wifi
Oraz jak będziesz chciał zaktualizować przez SEUSa telefon to też Root zniknie.
a jesli mam wgrany rom 4.0.4 oraz mod na niego to czy wykryje aktualizacje ota jesli takowa wyjdzie?
niewykryje chyba ze build.prop masz nie zmieniony,mam codename 8 2.3.4 i pcc pokazyje ze jest aktualny
a tego to juz nie wiem..da sie to jakos sprawdzic?
przed modyfikacja mozna zrobic sobie kopie tego pliku i pozniej w razie potrzeby wrzucic z powrotem do system
a w necie znajde takowy plik? albo moze ktos go tutaj wrzucic?
No ale jak przez WiFi zaktualizuje to mi telefon sie posypie.
Wątpię.. Ja mam już zmodowany i raczej się tego pliku nie wyrywa.. Sam go zedytuj..
@up Niby czemu?
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Ireun, przecież jeżeli ma odblokowany bootloader to uwali telefon i nic w tym nic dziwnego :facepalm:
Pieprzysz.. Jak odblokujesz testpointem to możesz aktualizować przez OTA..
ja mam odblokowany testpotem wlasnie 😃
W takim razie zwracam honor, choć w sumie nigdzie nie było zaznaczone, że użyty został testpoint 😉
Inspirowałem się wypowiedzią Bejzyla...