FXP130- CM10 - FreeXperia Project ALPHA już dostępny
więcej info
{ARC/ARC S}[DEVELOPMENT] -FXP130- CM10 - FreeXperia Project - xda-developers
P.S. narazie nie działa GSM.
U Mnie jest problem z aparatem(laguje).
Jest kilka zmian wizualnych, ale jak dla Mnie bez rewelacji.
Tytuł wątku jest mylący, CM10 nie jest jeszcze w fazie beta, a alfa, toteż połowa rzeczy nie działa lub nie funkcjonuje poprawnie z GSM na czele, toteż ten ROM absolutnie nie nadaje się do codziennego użytku.
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
A jak wygląda wydajność? Co prawda jeszcze wiele rzeczy nie działa i wydajność później może się zmienić, ale chyba coś już można powiedzieć prawda?
Jeśli koledzy z FXP poprawią aparat i GSM to myślę, że soft się przyjmie.
Przewijanie jest płynne, nic się nie zacina, telefon uruchamia się szybko.
Otwieranie i zamykanie aplikacji też jest przyspieszone w stosunku do CM 9.
Jest zmieniony lockscreen i statusbar.
Wyszła już nowsza wersja (FXP131). GSM działa, aparat częściowo - zdjęcia robi poprawnie, ale nie działa podgląd. Chyba można zaryzykować używanie na co dzień, po powrocie z pracy wgram i się przekonam.
Robi się coraz ciekawiej 🙂 Mimo, że napaliłem się na JB jak szczerbaty na suchary to poczekam jeszcze kilka wydań zanim go zainstaluje. Telefon mam jeden, uzywam go na codzień w pracy i chcaiłbym żeby wszystko albo przynajmniej ogromna większość funkcji działała w nim od razu. Chociaż może jak znajdzie się jakiś wolny weekend to kto wie 😉
Ciekawi mnie bardzo jak wygląda apetyt na RAM i zarządzaniem tym RAMem przez JB, oby był mniej łapczywy niż ICS 😉
Dziś po wgraniu tego ROMu zauważyłem,że nie ma opcji LAUNCHER w ustawieniach systemowych.
Po kilku chwilach użytkowania telefon zaczął wariować, ekran się zawiesił i zresetował.
Też poczekam na stabilniejszą wersję, ale będę testował kolejne edycje.😉
u mnie śmiga elegancko, trzeba przyznać że działa baaaardzo szybko i płynnie w porównaniu do CM9 lub wersji 130
A jakie ma zapotrzebowanie na RAM? Jak nim zarządza? Jak działają aplikacje bardziej zachłanne na RAM? Nie wyłączają się? Można sobie spokojnie pograć w bardziej wymagająe gry?
Minęły 24h temat nadal jest niezgodny z Regulaminem :zamykam: