Witam wszystkich bardzo serdecznie, jeżeli duplikuje post lub wątek, to proszę o wskazanie właściwego via PM i zamknięcie czy usunięcie tego topica.
Problem mam następujący, po aktualizacji softu do JB 4.1.2 przy pomocy jednoplikowego ROMu stockowego ze strony sammobile czy jak sie tam ona zwie, przy przeprowadzeniu procedury według poradnika z naszego forum oczywiście, widget z pogoda ma ciekawy problem z aktualizacja automatyczna przy pomocy sieciowego połączenia interenetowego. Chodzi mi o ten stockowy widget Accuweather dostepny zaraz po wgraniu softa. Po WiFi nie ma żadnych problemów z odświeżeniem. Dodam, iż wszystkie funkcje korzystające z inerenu komórkowego działają w 10000% sprawnie (e-ail, facebook, przegladarka itp.). Widget działa z tego co pamiętam też w innych miejscach niż moje mieszkanie co w ogóle wprawia mnie w zakłopotanie 🙂. Wygląda na to, że miejsce gdzie mieszkam jest jakimś jądrem zła czy innej czarnej energii! Po aktualizacji zauważam, że telefon jakby inaczej nawiązuje i podtrzymuje połączenie z internetem. Tu gdzie mieszkam jest pełny zaisięg 3G i tego najszybszego internetu. Telefon w stanie spoczynku kiedy leży sobie spokojnie na stole, pokazuje jedynie znaczek 3G, po uruchomieniu Facebooka nagle przechodzi w H+ i gwałtownie przyspiesza. Dlaczego więc wydaje się ze na mojego Widgeta od pogody nie reaguje w ogóle. Czy coś komuś przychodzi na myśl w związku z tym bardzo dziwnym schorzeniem?
Pozdrawiam serdecznie,
Wojtek