Trzeba by zabezpieczyć ekran, zastanawiam się na tymi foliami, może ktoś już takich używał i mógłby opisać która lepsza. Zdecydoałem się na matowe gdyż tabletu będę też używał na zewnątrz.
Folia Ochronna Samsung Galaxy TAB 8.9 LTE P7320 (2465601305) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Folia MAT ARCHOS 101 OVERMAX 7 IDEOS S7/SLIM 3MK!! (2466919308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Polecam Gllaser maxa. Folia idealnie docięta, bezklejowa, można nakładać wielokrotnie jak coś nie wyjdzie. Mam osobiście taką i nic nie mogę jej zarzucić.
Nie polecam za to pokrowca Puro Booklet. Zatrzask w lewym dolnym rogu pękł sam z siebie. Czekam na razie na rozpatrzenie reklamacji.
Zdecydowałem się w rezultacie na jeszcze inną folię BELKIN Screen Guard Anti-Glare for Galaxy Tab 8.9
Nie polecam tej folii, nie wiem jak inne matowe ale po tej wyraźnie ciężko przesuwa się palec (czuć opór), oraz słychać szuranie gdy przesuwa się palec po ekranie.
@koRnac - każda "matowa" taka będzie, taki już ich urok 🙂
Ja się zastanawiam nad folią ale nie na ekran tylko plecki. Są one dużo bardziej narażone na porysowanie.
Macie jakiś pomysł na to?
Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk 2
Też nad tym myślałem...
W przypadku Gllaser-a w zestawie sprzedają dwie sztuki na ekran. Zostaje kwestia odpowiedniego wymierzenia, dokładnego przycięcia drugiej sztuki i mamy plecki zabezpieczone. W wolnej chwili może się tym zajmę a póki co zostawiłem oryginalne zabezpieczenie te z nadrukami. Na razie się trzyma 🙂
Ja się zastanawiam nad folią ale nie na ekran tylko plecki. Są one dużo bardziej narażone na porysowanie. Macie jakiś pomysł na to? Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk 2
Ja póki co również zostawiłem fabryczną folię na pleckach, ale zastanawiam się nad czymś takim
Protective Soft Silicone Case for Samsung Galaxy Tab 8.9" P7310/P7300 - Black - Worldwide Free Shipping - DX
5,30$
Na ta chwilę wymyśliłem następujący patent:
kupiłem paski żelowe, które nakleiłem na tył obudowy, co ma zapobiec rysowaniu się powierzchni przy kontakcie z podłożem. Dodatkowo zwiększył się komfort trzymania tabletu 🙂 koszt 3,80zł