nie znalazłem takiego tematu, wiec moze ktos wie jak uruchomić win95 na x8? widziałem filmiki na yt że sie da, ale nie do konca wiem, jak to zrobić.
Skoro jest na YT to nie wierze ze nie ma tego na xda. Zerknij tam. Tam to napewno sa magicy od takiej zabawy;).
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Da się na pewno, bo zwykła nokia n73 na starym symbianie sobie z tym radziła tylko po co? 😛 Nie pograsz na tym bo nie będzie zasobów
Szukaj na XDA
Na Androida jest "emulator" windowsa 95, ale działa to jakby ani nie chciało, ani nie mogło. Żeby win 95 zadziałał jako system na X8 to trzeba by było przepisać kod programu pod architekturę ARM i zgrać go z kernelem z linuksa.
A na co Ci windows, i tak zadnej gry nie wlaczysz...
Wysyłane z mojego X8 za pomocą Tapatalk 2
zresztą na takiej rozdzielczości jaką ma ekran X8 za dużo byś nie porobił, drobne teksty raczej słabo widoczne by były :E
Wiecie, mnie też temat ciekawi choćby dla samej zabawy spróbować wgrać windows 95. Wchodzę patrzę pełno wpisów, myślę pewnie się da.... A tu Każdy spamuje "po co Ci to, i tak nie pograsz", nie takie było pytanie...
Napewno się da, bo na galaxy mini też się da.
Próbowałem kiedyś, ale najdalej doszło do ekranu ładowania systemu.
10 sekund szukania
How to run Windows 3.1/95 on X8 - xda-developers > How To Install Windows 3.1 on Android Phones