Witam
Szukam aplikacji (płatnej lub free) dzięki której będę mógł zabezpieczyć pliki na kartach pamięci - wewnętrznej 16GB oraz tej zewnętrznej SD (32GB u mnie).
Chciałbym aby nie było możliwości odczytu zaszyfrowanych plików na innym telefonie/urządzeniu oraz w czytnikach kart (pendrive/USB) czyli odczyt TYLKO w moim telefonie przez blokadę hasłem.
Szukam takiego programu który by całkowicie je szyfrował - czyli, że nie będzie można odczytać nawet nazw plików na innych urządzeniach.
"Androidowe" szyfrowanie na ICS (w ustawienia->bezpieczeństwo) nie jest do końca bezpieczne ponieważ pliki, nazwy plików czy miniaturki zdjęc można odtworzyć (widać je) na innym telefonie lub na PC (USB) po włożeniu zew karty SD do innego urządzenia
Poza tematem: Mam też problem jak wyłączyć "mount usb mass storage" (lub coś podobnego) w CWM Recovery ponieważ tam można sie dostać do zawartości pamięci telefonu przez USB na kompie nawet przy wyłączonym telefonie (przez CWM).
PS
Było już kilka podobnych wątków ale autorzy mieli inne wymagania niż ja przy szukaniu aplikacji więc proszę moderatorów o nie zamykanie tego wątku.