Minimalistycznie owszem, ale co ma na celu pokazanie w stopniach odchylenie od północy ? Nijak to intuicyjne nie jest. Tak samo jak nie wiadomo co oznacza to poniżej(że kierunki to wiem), ale na przykład na jasnym niebieskie N oznacza północ, czy co ? Tak samo na ciemnym białe NE oznacza północy-wschód czy tak naprawdę to oznacza południowy-zachód.
Tak, każdy kompas chyba tak działa że pokazuje odchylenie od bieguna północnego 🙂 Jeśli się mylę mam nadzieję że ktoś poprawi ;] Czyli jeśli kompas pokazuje 0st. to znaczy że nasz telefon i my idziemy w kierunku północy, jeśli obrócimy się np z telefonem i pokaże on 90st. to znaczy że idziemy w tym momencie na wschód. I każdy kompas z Google Play działa na tej zasadzie. Co do tych literek to niebieskie podświetlenie oznacza w jaką stronę świata się poruszamy, czasem podświetlą się obie literki, wtedy składamy je razem i mamy np. NW (północny zachód). Może doprecyzuję ten sposób odczytywania na screenie w Google Play. W planach mam zrobienie jeszcze lokalizatora, czyli wskazuje się na mapach google gdzie np. stoi nasz samochód, zaznaczamy i wskazówka pokazuje nasz wybrany cel. Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem 😉
@bartolo12
Jest tak jak piszesz, niebieski w obu motywach pokazuje kierunek podróżowania 🙂