No też poszukuję dobrej foli, fabryczna mi się po miesiącu porysowała.
Bez foli przyciski dotykowe dużo łatwiej obsługiwać, fajnie chodzą. Poza tym z folia fabryczną ekran wygląda tak samo.
Jak łatwo sprawdzić czy macie naklejona fabryczną folię ? (chyba każda SXS ma) dmuchnąć w wyświetlacz bez foli powstaje takie czary mary od pary taka szara para się osadza i tak szybko znika, na foli takie coś nie występuje.
Będę aktualizował swój post gdy tylko zakupie kolejne folie. Ja poszukuje foli która ma być zastępczą dla fabrycznej, zatem mile widziane było by brak wycięcia na przednią kamerkę i jak najmniejsza odległość od krawędzi głośnika. Będę wymieniał tylko wady, może w końcu dojdę do takiej przy której zostane
1. Folia Nillkin będąca w opakowaniu wraz z etui Nillkin : foto opakowania
- krótsza i węższa od fabrycznej foli krótsza o ok 0,5 mm
- węższa o ponad 1 mm, nie obejmuje całej szerokości ekranu
- Zbyt duże wycięcie przy głośniku, ekran w tych miejscach może się porysować
+/- to wycięcie na kamerkę, moim zdaniem jest to minus ponieważ nie przywiązuje do jakości przedniej kamerki aż takiej wagi, prawidłowo naklejona folia raczej jej nie obniży, a po zdjęciu fabrycznej foli, miejsce to może się porysować.
ps. następną moją folią będzie gllaser max - SuperClear ze względu na brak wycięcia na kamerkę, jak przyjdzie i przetestuje to dam znać ;-)