Witam.
Po wielu dniach poszukiwan znalazlem CM9, ktory dziala na naszych tabkach 馃檪
Zapraszam do testowania, posiadam go od godziny i jak narazie jestem happy, jedyna wada jaka sie dopatrzylem jest to, ze w 70.2S strzalki obok przycisku power to nie escape i menu jak dawniej tylko regulacja glosnosci, wiec nie mozna wyjsc np. z menu, ale o tym pozniej.
Krok po kroku jak zainstalowac Cyjana 馃檪
Tak dla zasady : Nie ponosze odpowiedzialnosci za jakiekolwiek uszkodzenia sprzetu przez, kazdy robi to na wlasne ryzyko.
1. sciagamy ze strony Index of /cm9-nightly-novo7(aurora) - z listy przed ostatni plik czyli nasz romik.
2. sciagamy https://docs.google.com/open?id=0ByDmshUN41r7ZHI1aHlPUmtmNzg i instalujemy recovery ( opis instalacji tu https://forum.android.com.pl/topic/192674-jakie-przyciski-cwm/ - dzieki za poradnik @ralliartur: )
3. wchodzimy w boot recovery ( romik .zip musi byc na karcie pamieci ) wybieramy wipe data\ factory reset, nastepnie reboot system.
mamy swiezy stary android, instalujemy ponownie recovery, znow wchodzimy w boot recovery i ..
5. w recovery wybieramy install from zip ( drugi wers ), nastepnie install from sd ( pierwszy wers ) i szukamy naszego romu
6. wybieramy go, instalujemy...
7. gdy juz update sie nam wykona, wybieramy wipe data\ factory reset
8. nastepnie reboot system i mamy cyjana na naszych larkach 馃檪
UWAGI:
jak wyzej pisalem, brakuje nam buttonow escape i menu, co zrobic ? instalujemy ze sklepu allwinner mod i tam jest opcja ustawienia przyciskow, ustawiamy wedlug gustu.
druga sprawa to gsensor... sprzet dziwnie reaguje na obracanie ekranu, w portrait jest ok ale landscape dziala '' odwrotnie niz patrzymy'' ... za przeproszeniem do gory d*pa 馃檪
To tyle z uwag, wiecej narazie nie doswiadczylem, polecam, bo milo smiga, wiele mozliwosci ustawien ( sorki ze sie tak jaram, to moj pierwszy cyjan w zyciu ) i ... to tyle.
Przepraszam jeszcze za brak polskich fontow, poprostu mam angielskiego windka i nie instalowalem polskiego jezyka i nie obsluguje mi 'ogonkow'.