Witajcie.
Pozwolę się z Wami przywitać w TYM miejscu.... WITAJCIE....
Od Tygodnia jestem posiadaczem ST18i. - kupiłem na allegro - data sprzedaży z Play ..bodajże 30.06.2012r.
W momencie, gdy zainstalował mi się PCcompanion wyświetliła mi się informacja o możliwości wykonania aktualizacji do tej z tematu.
Aktualnie mam:
system: 2.3.4
kompilacja 4.0.2.A.0.62
Przeczytałem już kilka wątków z których wynika,iż wgranie nowego softu nie zawsze wpływa pozytywnie na pracę urządzenia.
Chciałbym więc zapytać Was - zwłaszcza tych którzy przeprowadzili już proces aktualizacji, czy jest ONA w swej formie lepsza od poprzedniej wersji systemu.
Co zostało poprawione a co zostało spaskudzone poprzez aktualizację do nowszej wersji.
Proszę o opinię czy warto aktualizować?
Jeśli mógłbym jednocześnie zadać inne pytania...hmmmm.
Nie zamierzam bootować, zmieniać roomów itd..
Mam zamiar pozostać przy wersji fabrycznego - legalnego oprogramowania(przynajmniej na razie)
Czy są aplikacje, które:
1. pozwalają w znaczący sposób podnieść walory użytkowe diody powiadamiania ponad przyciskiem HOME
2. pozwalają w szybki sposób wykonać blokowanie danych/zmianę przesyłu z 3G na 2G/oganiczyć WI-FI oraz gps
Aktualnie muszę wykonać po kilka kliknięć, aby zablokować automatyczne aktualizacje, wyłączyć WIFI.
Nie znalazłem możliwości na wymuszenie działania sieci w 2G, a zasięg Plus'a w mojej miejscowości jest znacznie ograniczony.
3. szukam dobrej nawigacji offline. najlepiej darmowej - za 200zł, można kupić już urządzenie w TESCO...
4. z racji wykonywanego zawodu szukam tablic fizycznych/przeliczników miar/przeliczników ciepła...
5. aplikacji z możliwością odczytu pdf...
Sklep Play jest instytucją bardzo rozbudowaną, mnogość aplikacji spowodowała,że trafienie na prawidłową jest b.trudne.
Mi starcza cierpliwości, aby przeglądać proponowane aplikacje przez 1h, może 2h, później wymiękam , a następnym razem muszę rozpoczynać od początku...
W porównaniu z Nokią 710 możliwości wydają się większe, lecz praca panelu dotykowego mniej płynna i obsługa troszkę trudniejsza. Należy bardziej skupić się na wykonywanym zadaniu niż w Nokii.
Muszę dać duży plus jednak za wymiary/kompaktowość obudowy oraz wyświetlacz, choć jeden i drugi aparat przoduje nad rywalem pod pewnymi względami.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
M