Witam,
Nie wiem czemu ta Motka jest tak mało popularna, widzę, że parametry ma całkiem niezłe i można dostać dobrze utrzymana za mniej niż 1000 zł.
Czy może jakiś użytkownik tej motki mógłby się wypowiedzieć, czy jest ona warta zakupu?
Będę wdzięczny za każdy odzew.
Pozdrawiam,
JA
Tak jest sporo lepsza od wymienionych przez Ciebie modeli . Wydajnosc jest lepsza . Tylko ta motka ma jedna wade mianowicie ma slaby ekran . Kolory blade , widax piksele jak sie przyjrzysz . Ale da sie przyzwyczaic nie ma tragedii . A moze LG2X ? Telefon blizniaczy tyle ze mniej RAMU ale to nie przeszkadza a ekranem miazdzy Atrixa .
O, to cenna uwaga o tym ekranie.
Co mnie zaskoczyło w Atrix to duża bateria - nigdzie indziej takiej nie dają (w tym pułapie cenowym smartfonów). Dlatego tak się mocno nad nią zastanawiam.
Powiem tak . Jak masz 1000zl to wydania to bierz LG 3D P920 . Najlepszy bedzie .
Hmm...powie szczerze, że ten model odrzucałem w przedbiegach, gdyż nie widziałem celu w płaceniu za technologię 3D, której nie potrzebuję. Już prędzej obcykiwałem Black Swifta (bateria tez 1500, a tańszy), tudzież LG 2x.
I dobrze zrobiłeś, że go odrzuciłeś. Lepiej już kierować się w strone P990 (Optimus 2x)
Atrix ma inne zalety - więcej ramu, stabilny CM, czytnik linii papilarnych, świetne audio no i bateria faktycznie jest porządna.
mało popularna ... żaden operator jej u nas nie sprzedawał.... jak już wcześniej wspomniano jedyna "wadą" jest zwykły ekran tft ... pixeli raczej nie zobaczysz chyba że przez mikroskop :-) jeśli to nie jest problem to bierz kupuj lapdocka za 400 zl :
No i jeszcze jedna ważna zaleta atrixa - jeden z mniejszych 4 calowych telefonów
Tapatalk 2@Nexus S
To też dla mnie wazne:-) Dlatego w polu widzenia przebywa jednakowoż i LG P970 (black swift).
---------- Post dołączono o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------
mało popularna ... żaden operator jej u nas nie sprzedawał.... jak już wcześniej wspomniano jedyna "wadą" jest zwykły ekran tft ... pixeli raczej nie zobaczysz chyba że przez mikroskop :-)
A jaki jeszcze inny popularny smartfon ma tft? Chciałbym mieć jakieś porównanie (w mojej okolicy nie mam gdzie zobaczyć motki na żywo).
haha, jakie pixele?😃 540 x 960 na 4 clach i pixele?😃 W takim razie w neo też widzisz pixele? bo w neo gęstość jest jeszcze mniejsza...:facepalm1::lol::lol:
Ekran, mimo świetnego stosunku rozdzielczości do przekątnej, nie wyświetla tak ostrego obrazu, jakiego można by się spodziewać po takich parametrach. Co prawda nie są widoczne pojedyncze piksele, lecz wprawne oko zauważy charakterystyczną siatkę wyróżniającą wszystkie matryce PenTile(jedna z recek). Do tego dochodzi smuzenie ekranu . Nie wszystko co ladnie wyglada na papierku ladnie sie prezentuje moj drogi kolego .:rotfl: Nie mowie ze to zly telefon bo jest abrdzo fajny ale wytknalem jedynie jego duza wade . Abramq tyle ze 2X i 3D sa w podobnej cenie a z dodatku 3D nie musisz korzystac . Nie przeplacasz za technologie 3D :idiota: . LG P920 ma po prostu dobre parametry (mocniejsze od 2X nawet) .
ja nie odnosiłem się do jakości obrazu, tylko do widocznych pixeli, bo to co wcześniej napisałeś można było zrozumieś jakbystosunek rozdzielczości do wielkości wyświetlacza był za mały, a większość użytkowników korzysta z telefonu, a nie jak to napisaelś "przygląda się" ekranowi 🙂
Moze i tak co nie zmienia faktu ,ze ekran nie jest dobry w tym modelu niestety .
ekran jest poprostu zwyczajny jak na telefon ... zresztą pewnie nigdy go nie widziałeś na żywo...
Gdyby nie poszarpane piksele kupilbym Atrixa. W jednej rece miałem Milestone a w drugiej Atrixa. Odpalilem przegladarke i strone z duza iloscia tekstu. Na Milestone tekst byl czytelniejszy. Pozatym Atrix ma wszystko o wiele lepsze niz Milestone i system i aplikacje chodza b. Plynnie.