Stworzenie gry o złożoności drago peta kosztuje na freelancer.com jakieś 5 tysięcy dolarów, Wy dajecie im logotypy w tych grach i wyłączność
Spierałbym się, czy jest to około 5$ 😉 Ostatnio z ciekawości zrobiłem małą statystykę z kodu tej gry: 128 klas (niestety bez interfejsów i abstrakcji, średnio 300-400 linii kodu każda, ale są i takie po 1.8k linii), layoutów z xmlami dochodzi do 115 (tutaj znowu od prostych dialogów, do bardziej złożonych widoków gry z ukrytymi ekranami), do tego modele z animacjami, grafika 2d oraz muzyka (grafika 2d i 3d w całości Nasza, muzyka oraz część dźwięków także stworzona przez Nas). Fakt, że wszystko to ogólny burdel i chaos, bo robione bez większego składu i ładu.
A może umówić się na cenę od sprzedanej sztuki tabletu wraz z ceną minimalną xx tys PLN.
Właśnie coś takiego wydaje się mnie typowym przestrzałem, ponieważ oznaczałoby to żądanie udziału w zyskach 😉 - tego nikt za bardzo nie lubi, jeśli nastawia się na sukces w sprzedaży - jednak weźmiemy to pod uwagę 😉 pewnie rozpiszemy kilka możliwości.
Przyznaję, że najbardziej zależy mi analogii lub chociaż ktoś kiedyś słyszał 😉