Do mojej xperi mini pro wgrałem nowy boot.img który posiada cmw i recovery a także roota, czy pójdzie na nim cm7 i gdybym chciał wgrać czysty soft przez wotana to nie będzie komplikacji?
Zależy co to za kernel. Nie jesteśmy jasnowidzami i nie umiemy przewidzieć co tam wgrałeś więc nie możemy Ci odpowiedzieć. A co do wotana to najprawdopodobniej tak, bo on i tak wgrywając soft nadpisuje kernel.
Fapnięte z mojego SK17i przy pomocy Fap&talk 2 😃
Sory, za tą niejasność. Już wiem że na tym kernelu nie działa cm7 i mam problem gdy chcę wgrać inny kernel czyli gdy podłączam tel do komputera z wciśniętym volume up i power swieci się zielona dioda i sęk w tym tkwi że jak włączam tel to się restartuje na logu a innego wgrać też nie mogę i co tu zrobić?
Przez co ty zmieniasz ten kernel ???? Fastboot ???
Zmieniam przez program " SE bootloader unlocking/ relocking v1.6 by quangnhut123" ale dobra temat do zamknięcia pobrałem plik ftf i wgrałem przez flashtool'a i śmiga ładnie. A zielona dioda się świeciła bo ten kernel co wgrałem blokował wgrywanie nowego tak bezpośrednio i trzeba było by przy wyłączaniu wybrać opciję bootloader a że nie mogłem tak to flashtool'em go wgrałem.
Może musisz wciskać inny klawisz. Żeby wgrać inny kernel musisz wejść w tryb fastboot, który charakteryzuje się diodą w niebieskim kolorze, a kernel nie może blokować instalacji innego... Aktualnie nie pamiętam który to był przycisk, ale skoro świeci się na zielono a nie niebiesko, więc musi być to inny.