Witam,
Mam problem z w.w. systemowym widgetem do pokazywania pogody, mianowicie nie odświeża się on automatycznie... Dane w tle wł, auto synchro też, dostęp do sieci również jest. W widgecie autoodświeżanie wł, cykl co 1h a mimo wszystko informacje o pogodzie aktualizują się jedynie wtedy gdy wejdę do programu. Ktoś ma jakiś pomysł?
Widocznie widżet zostaje ubity z pamięci ram. Gdy w niego wchodzisz to go uruchamiasz na nowo i wymuszasz odświeżenie
Wysyłane z mojego Iconia A500 za pomocą Tapatalk 2
Widocznie widżet zostaje ubity z pamięci ram. Gdy w niego wchodzisz to go uruchamiasz na nowo i wymuszasz odświeżenie Wysyłane z mojego Iconia A500 za pomocą Tapatalk 2
W jaki sposób? Nie używam żadnego task killera
Android sam w sobie ma menadżer zadań i sam ubija procesy, które są niepotrzebne. Możesz spróbować jakoś zablokować tą aplikację w pamięci ram. Wiem, że go launcher ex ma taką opcję.
"wiadomosci i pogoda" to jest aplikacja systemowa z opcja autoodswiezania wiec nie sadze aby system najpierw dawal mozliwosc odswiezania zeby pozniej ten proces zabijac...
to nie jest ważne czy systemowa czy nie 😛 android ubije tą aplikacje, która nie ma wpływu na stabilne działanie systemu:)
podałem ci prawdopodobne rozwiązane problemu.. Zamiast rozmyślać to użyj menadżera zadań i zobacz czy aplikacja widget jest w pamięci systemu. Jeśli jej nie ma to juz wiesz w czym leży problem.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Przez jakiś czas jest a później nie ma i co teraz?
skoro przez jakiś czas jest, a potem jej nie ma, to android ją ubija, bo potrzebuje więcem RAMu, a aplikacja nie jest dla niego niezbędna.
Jesli masz np. GoLauncherEX, to tam masz możliwość zablokowania aplikacji, żeby nie była automatycznie ubijana.
Gdy wyciągnę widget wiadomości i
pogoda na sg ace to cały czas pisze ,,
Trwa wczytywanie. .." Stało się to wtedy
gdy wyłączyłem i włączyłem telefon .
Wyrzuć widget z pulpitu, uruchom ponownie telefon i spróbuj dodać od nowa (oczywiście musisz mieć dostęp do neta)
Robiłem tak chyba z 10 razy i nic 🙁