Co do roota to skoro EFS explorer po zaznaczeniu opcji wchodzi do katalogu system i widać i można robić wszystko na plikach i folderach to jednak root chyba jest bo inaczej by to nie działało?
Aplikacja ROOT CHECKER pokazuje że mam roota dostępnego.
Jeśli chodzi o guzik.. wyraziłem się nieprecyzyjnie, guzik działa jak najlepiej, jednak pod nim idzie tasiemka od digitizera i niestety z czasem zaczyna to powodować usterkę ww. U mnie się to powoli zaczyna dziać i np. klikając power żeby odblokować tel dotyk nie działa, jednak po zablokowaniu i kliknięciu każdego innego guzika ekran się wybudza i dotyk już działa. Odpalając androida z karty mogę robić z nim co chcę ale dotyk zachowuje sie identycznie, przez co nie mogę go wyłączyć inaczej niż guzikiem reset lub wyjmując na żywca baterię, i właśnie tu najbardziej potrzebuję tego wyłączania widgetem.
W "automate it" po kliknięciu widgetu pokazuje mi się komunikat "reguła wyłączanie wykonana przez widget" ale niz poza tym się nie dzieje. Żadnej opcji u ustawieniach nie znalazłem żeby dawać jej specjalne uprawnienia.
A jeśli chodzi o komendę to pokazuje mi się w terminalu komunikat "not permited!"