Witam,
Jak wiadomo wszyscy mamy problemy z MMS'ami (chyba ze się mylę ) na naszych droidach, przeanalizowałem wszystko i doszedłem
do ciekawego (połowicznego ale dobrego) rozwiązania na problemy z MMS'ami, dzięki czemu korzystanie z nich wcale nie jest jakoś szczególnie uciążliwe a nawet wygodne i szybkie heh
Tak jak już opisał problem wcześniej użytkownik mstolars w temacie "problemy z mms'ami" nasz droid3
nie rozróżnia apn'a internetowego od mmsowego i gdy dostajemy MMS'a sam droid nie potrafi przełączyc sie miedzy odpowiednim apnem
Moze sie to komus przyda bo to nic specjalnego a moze nawet doswiadczeni użytkownicy nie pomysleli zeby to tak zrobic.. ale o co chodzi... juz mowie
1. na poczatek musimy sie upewnic iz mamy dobrze wpisane dwa APN'y jeden od netu a drugi od MMS'ow
2. APN'a od MMSow musimy wprowadzic tak jak pisal MSTOLARS bez TYPU APN (nie wpisujemy w tym polu mms tylko zostawiamy puste)
3. wychodzimy do glownego ekranu i tworzymy skrót na pulpicie wybierajac po przytrzymaniu palcem na ekranie i po pojawieniu sie menu
>Skróty> działania> Ustawienia > i wybieramy NAZWY APN
4. Na utworzonym skrócie przytrzymujemy palec i wybieramy EDYCJA, zmieniamy nazwę skrótu na np. NET / MMS i zmieniamy do tego ikonę na np ta
do pobrania tu ->

http://speedy.sh/JrkZY/1111111.png
5. Teraz gdy chcemy wyslac / odebrac MMS'a nie musimy biegac po opcjach i sie meczyc tylko 2 kliknięciami zalatwiamy sprawe 🙂
ps. jeden obraz, to podobno tysiąc słów .. to jeszcze screen
po kliknieciu w skrót mamy odrazu opcje zmiany internet / mms 🙂 (przyklad jak wyglada to u mnie)