Mój 1 komp już dawno skończył życie, najpierw się grafika spaliła wymieniłem na tą samą nową, a potem w wakacje chyba w 2008 ten kabel co idzie od zasilacza do płyty głównej przylutował się, najpierw czułem jakby coś się przypalało, myślałem że to nagrywarka bo jej odwalało, nie raz nie działała ( wtedy nie znałem się na kompach bo z nagrywarką od początku były problemy, po prostu felerny zasilacz), do dziś pamiętam grałem w THAW i nagle ekran zastygł i komp powoli gasł i 2 tyg wakacji bez kompa ;( No i potem był upgrade do 2 rdzeniówki, wtedy ze starego miałem dysk i napęd dvd, ale oczywiście tez padły i wymieniłem na nowe. Ale ogólnie miło go wspominam, pamiętam jak się męczyłem mając 10 lat włączyć dźwięk w doom 1, IRQ było dla mnie czarną magią.
Kri$ mojego taty 1 komp też taki był, jedyna gra w 3d to hexen, szkoda wtedy kiedyś ktoś nagrał mi dużo starych gier na cd, ale niestety tamten napęd był za powolny na kupiony typ cd-r :zdegustowany:. Ciekawe skąd miał ten ktoś taką kolekcję starych gier co najważniejsze po układane w folderach alfabetycznie. Chociaż największy żal mnie ściskał, że nie mogłem odpalić fajnej gierki o nazwie ignition.
Bula mój 1 komp był kupiony w sklepie komputerowym w jednym kawałku jak widać padł, a ten co mam do dzisiaj sam go składałem do dziś działa bez zarzutu, w sumie się nie dziwie czyszczę go w środku co miesiąc tak samo laptopa, mam jakaś chorą manie na punkcie czystości wnętrza mojego sprzętu xD. Monitor crt leży na strychu jakiś samsunga, wiem tylko tyle, że ten sam monitor był w czytelni w podstawówce, gimnazjum i teraz w technikum xD. Aktualnie mam lg e2204 22" fHD 😉 Pamiętam jak go podłączyłem i od razu szok " Jaka rozdzielczość O.O" xD