Panowie ja też noszę telefon w kieszeni i czasami mam tam gorącą i mokro od potu (szczególnie w upały). W takich sytuacjach wyciągam czasami telefon na powietrze by "ochłonął", wietrzę kieszeń 🙂 i takie tam dziwne rzeczy 😉. A napisałem o zalaniu dlatego bo spotkałem się gdzieś w necie z podobną sytuacją - po telefonie z wierzchu nie było nic widać nawet zaraz po wyciągnięciu z kieszeni, że jest zapocony czy wilgotny z wierzchu - też się zawiesił przy próbie odblokowania - koleś oddał do serwisu i opinia była jednoznaczna - zalany i finito.
Fakt, że wyjęcie baterii z pracującego telefonu może i raczej spowoduje uszkodzenie softu który następnie może się nie uruchamiać w tej sytuacji tylko wgranie softu odinem wchodzi w grę. Oczywiście o ile telefon nie zawiesił się najpierw z powodu wilgoci - co może spowodować oczywiście uszkodzenie elektroniki. ...i podniecać się w tej sprawie nie ma co - dlatego ja się koledze dziwię, że tak zareagował 😉 kolego MC_
Kolego joxib - weź do ręki regulamin Twojego dodatkowego ubezpieczenia i przeczytaj dział szczególnie dotyczący okoliczności nieuznania ubezpieczenia i uznania ubezpieczenia... Obstawiam, że ubezpieczyciel przyzna Ci odszkodowania jak do zalania doprowadzi osoba Ci obca i tylko wtedy jak ta osoba się przyzna, że tego dokonała w sposób nieumyślny. Ja to już niestety przechodziłem 😉 tylko, że na czas z tego super zabezpieczenia zrezygnowałem (sprawa tyczyła się TV LED - kupiłem dodatkowe ubezpieczenie gwarancyjne - wg regulaminu ubezpieczenie może być przyznane jeśli przyjdzie do mnie sąsiad i przez przypadek trąci ten tv i potłucze w dodatku musi się do tego przyznać i zeznać, że to był przypadek, a nie umyślne zniszczenie - a miało być tak pięknie, że jak domownik przypadkiem zruci, czy dziecko czy zwierzak - odmówiłem w ciągu 14dni o odzyskałem ponad 1400zł, a przy zakupie miał być ubezpieczony od wszelkiego rodzaju uszkodzeń spowodowanych przez kogokolwiek - ściema)
Zdrów!