Witam! Mam na oku te 2 modele, które są w identycznej cenie. Tak więc traktuje je jako jedną "półkę cenową" i nie wiem na który się zdecydować.
Do tej pory używałem androida, więc dlaczego Lumia? No więc byłem dzisiaj w salonie operatora i chwilę bawiłem się jeszcze słabszą lumią 610 i o dziwo bardzo mi się spodobało, interfejs mega szybki, wszystko ładne i czytelne. No więc a więc przejdę do meritum. Porównanie telefonów:
1. Aparat fotograficzny - który telefon robi lepsze zdjęcia / nagrywa lepiej filmy.
2. Internet - który telefon lepiej się tutaj sprawuje, szybkość wczytywania stron i wygoda obsługi
3. MUZYKA - bardzo ważny punkt, o ile wiem że android ma dostęp do takiego programu jak "Poweramp" który ma equalizer i można dobrze go dostosować, o tyle nie wiem jak się ma sprawa w Windows Phone, a mam bardzo dobrej klasy słuchawki i liczyłbym na dobrą jakość dźwięku.
To są chyba najważniejsze rzeczy dla mnie, oczywiście interesuje mnie również zwykła opinia użytkowników podanych modeli, czy sprawdzają się w codziennym użytkowaniu ; )