to zrobię wszystkie, ale nfc na pewno będzie miał więcej pkt, gdyż w antutu na nAa 13 po oc w teście ze spiralą miałem 75+ FPS, alfs fps cap będzie miał tylko 60 😉
edit: pierwsza różnica - testy procesora na alfs v09a nfc przy 600MHz trwają zdecydowanie dłużej niż na nAa-13 na takim samym taktowaniu
edit2: mam wyniki. wykonałem po 2 testy na każdym ustawieniu, alby można było uśrednić wyniki:
- nAa-13:
600MHz

787MHz

- Alfs v09a FPS_CAP:
600MHz

787MHz

- Alfs v09a NO_FPS_CAP:
600MHz

787MHz

----------------
Podczas testów użyłem governora ONDEMAND, minimalne taktowanie: 122MHz, SWAP wyłączony, ROM: MiniCM7-2.2.1, używany od około 20 czerwca (bez wipe). Do kernelów Alfs nie dogrywałem dodatków.
Odczucia: Na Alfsie telefon dostał trochę powera w porównaniu do nAa. Przy włączeniu szybciej można było używać telefonu. Po nagraniu Alfs Fps_cap od samego logo kernela ekran był przesunięty (po zablokowaniu i odblokowaniu był normalny).
---------- Post dołączono o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------
Nie wiem dlaczego, ale na alfs fps_cap nie włączył się tryb samolotowy, jeżeli chcesz, mogę przeprowadzić testy jeszcze raz