Miałem coś podobnego, z tym, że problem pojawił się raz. Normalnie odłączyłem telefon od kompa, wyjąłem baterie, wywaliłem z kompa wszystko co związane z SGSem-wszystkie stery, kiesa, ADB, wywaliłem też odina, ściągnąłem raz jeszcze+3-plikowy JW5+kernel (chyba semaphore, zaraz Ci znajdę paczkę, którą podesłał mi ktoś z forum). Wyjmij na trochę baterie z telefonu (godzina, 2) i zrób tak jak napisałem. Pamiętaj, jeśli jest to problem softwarowy i do kiedy będzie się uruchamiał downloading mode telefon nie jest uwalony i raczej powinieneś go uratować.
Edit: Masz tą paczkę:
http://www.chacus.pl/XWJW5.ZIP
Tu jest wszystko: Odin, pit, jw5 3-plikowy, i kernel semaphore.. Najpier próbuj normalnie wgrać z zaznaczonym autoreboot a później jeśli nie pójdzie wgrywaj bez autoreboot i od razu po wgraniu romu wgrywaj kernel. Może się uda.
Super, dzięki serdecznie za pomoc. Będę próbować.
Z tego co jeszcze pamiętam to na początku wszystkich problemów wszytskie probgramy jakie były zainstalowane na karcie zniknęły a ikonki były półprzeźroczyste.
Nie wiem czy to też nie jest jakiś problem wynikający ze slotu karty SD, wymieniłem kartę i zobaczę czy to też pomoże. Będę raportować jak tylko coś się uda zmienić.
Pozdrawiam!
trial
---------- Post dołączono 15-08-12 o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano 14-08-12 o 18:53 ----------
Super, dzięki serdecznie za pomoc. Będę próbować.
Z tego co jeszcze pamiętam to na początku wszystkich problemów wszytskie probgramy jakie były zainstalowane na karcie zniknęły a ikonki były półprzeźroczyste.
Nie wiem czy to też nie jest jakiś problem wynikający ze slotu karty SD, wymieniłem kartę i zobaczę czy to też pomoże. Będę raportować jak tylko coś się uda zmienić.
Pozdrawiam!
trial
No i po około 12 godzin spędzonych z SGS, po kilkukrotnym wgraniu w/w paczki plus około 5 innych, trzymaniu telefonu bez baterii przez całą noc, jedyne co się zmieniło to to, że telefon uruchamiając się zawiesza się na S ale czasem zdoła "pokazać" pulpit po czym wiesza się pisząc po trzykroć o błednych procesach.
Wygląda to tak jakby system nie nadążał za dźwiękiem czasami bo dźwięk uruchamiania się jest grany przy pulpicie głównym.
Dziś rano w ferworze walki rzuciłem telefonem o ścianę lecz ku mojemu zaskoczeniu...nic się nie zmieniło. Ten telefon jest niezniszczalny, oprócz softu oczywiście 😉
Chyba czas kupić nowszy model...
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc!
trial