Koledzy,
mam problem z telefonem a mianowicie,miesiąc temu podłączyłem telefon pod zasilanie ładowarką od telefony SONY ERICSON NEO V i telefon zawiesił się.Od tego momentu dzieją się dziwne rzeczy,po podłączeniu do zasilania już z oryginalnym kablem cały system zawiesza się, nic nie działa,albo telefon resetuje się i próbuję się uruchomić.Czasami sytem odpala się w jakiejś ograniczonej wersji w języku angielskim.Po odłączeniu kabla wyjęciu i ponownemu włożeniu bateri telefon uruchamia się prawidłowo ale niestety ma ograniczenia tzn zauważyłem że nie można się zalogować do Marketu, skype i gg wyświetla że podano błędne hasło ,zakładam na nowo konta i mam ta samą informację.Nie wiem co się dzieje z telefonem.Byłem w serwisie wgrano mi najnowsze oprogramowanie Android 4 i jest to samo. Serwis rozkłada ręcę i nie wie co to jest.Proszę o pomoc.
No to niezły serwis :facepalm1: Najnowsze oficjalne oprogramowanie to GB (chyba jw8), i9000 nie dostanie oficjalnie ics. Rozumiem, że robiłeś factory reset? Wgraj najlepiej sam odinem jakiś 3-plikowy rom gb (to jest naprawdę proste), jeżeli wtedy problem będzie nadal występował to znaczy że coś uległo uszkodzeniu, a wtedy oddaj telefon najlepiej do jakiegoś innego serwisu.
Telefon oddałem do serwisu naprawy telefonów, wgrano mi najnowszy Android 4 za który zapłaciłem 50zł.Coś mi tam mówił że trzeba 3 razy flaschować żeby wgrać Androida.Więcej nic nie wiem bo się nie znam na tym 🙁
Domyśliłem się, że nie do serwisu lodówek... Jak więcej nic nie wiesz to masz dwa wyjścia:
- doczytaj sobie na forum co i jak (poradniki, przyklejone tematy, faq)
- albo oddaj do innego serwisu.
Ogólnie rzecz ujmując postaraj się być samodzielny, nikt Cię tu za rączkę nie będzie prowadził.
Pomijając moją samodzieloność, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co może być przyczyną?
Wróżkami nie jesteśmy, tak jak napisałem, żeby zdiagnozować czy problem leży po stronie softu czy hardware musisz wgrać "na czysto" oficjalny rom samsunga (nie ics). Jeżeli problem po wgraniu takowego występuje nadal - to znaczy, że coś się popsuło w telefonie. Jeżeli sam tego nie potrafisz zrobić i nie chce ci się doczytać jak to zrobić, to zanieś do serwisu, ale jakiegoś lepszego niż ten w którym wgrali ci ics.
Ok, dzięki.