Pozwolę sobie odświeżyć temat, aby nie zakładać nowego.
Niedawno nabyłem xperie u, android 2.3.7 orange, od razu po włączeniu bez karty sim śmigałem po necie, android market zmienił mi się po ponownym włączeniu na google play, wszystko zgodnie z planem, pobrałem mozille, kilka innych apek i teraz chciałem pobrać inne, ale po wejściu w sklep wyskakuje info, żeby ponowić próbę, a po lewej stronie ustawienia. Cały czas od nabycia siedziałem na wifi i bez karty sim. Internet na mozilli i w wbudowanej przeglądarce działa. Ponadto snapchat przestał się odświeżać i wyskakuje informacja, że niektóre aplikacje wymagają nowszej wersji androida, a wcześniej wszystko działało bez problemu, ponadto snapchat mi się dwa razy zaciął, wyskoczyło info, że proces przestał działać, kliknąłem zaczekaj i miałem tylko tapetę, która zgodnie z planem się lekko przemieszczała i status bar, żadnych interakcji z telefonem poza zablokowaniem i odblokowaniem, po przytrzymaniu włącznika telefon powoli gasł, aż się zablokował i nic poza tym, musiałem wyciągać baterię. Przywróciłem do ustawień fabrycznych i nadal to samo, wyczyściłem cache sklepu i nadal to samo, jakieś sugestie? W google znajduję tylko informacje o tym, że proces przestał działać, ale u mnie działa, ale nie trybi. Alternatywą jest wgranie ICS'a (.54), ale nie uśmiecha mi się to, przynajmniej na razie.