Witam, mam problem, a mianowicie jak ustawić w ustawieniach Apex Launcher ustawienia siatki w pionie i poziomie, aby było jak najlepiej? Bo jak ustawiam to albo ikony są poucinane, albo mało się mieści na pulpicie widżetów.
Myślę że wystarczy zmiana ustawień marginesów:
ustawienia apex -> margines poziomy, pionowy -> brak
A jak jest oryginalnie ustawione? Bo ja tak przestawiałem i teraz nie wiem ile w oryginale jest 🙂
No nie wiem 😃 zawsze ustawiam sobie na brak 🙂
No tak, ale ile w oryginale jest w ustawieniach siatki pionowo i poziomo? Coś powinno tam pisać. Marginesy mam już na brak.
siatka 6x8 w pionie i poziomie
Sprawdzę i dam znać.
U mnie po takim ustawieniu ikony są obcięte i nie ma podpisów :/ znaczy w poziomie, bo w pionie jest ok.
Wysyłane z mojego GoClever R74 za pomocą Tapatalk 2
U mnie tak naprawdę są domyślne ustawienia launchera i zmienione marginesy.
I nic nie ucina? Wszystko w porządku? Jeśli tak to czy jak wyczyszczę dane w menadżerze aplikacji to będzie wszystko domyślnie?
Sam apex ma w ustawieniach opcje resetu ustawień. Zaraz ci podeśle jak wygląda mój pulpit.
update:
2012-08-12%2019.01.17.png
O byłbym bardzo wdzięczny 🙂
Edit: U Ciebie to ładnie wygląda, natomiast u mnie cały czas są ścięte ikony. Jakim programem robisz screeny to też bym wrzucił i pokazał jak to u mnie wygląda.
minus i wyłącznie razem przytrzymaj zrobisz ssa 🙂
Ok dzięki 🙂 U mnie to tak wygląda:
http://imageshack.us/photo/my-images/838/screenshot2012081312102.png/ (oczywiście tam na samym dole mogę zrobić jeszcze jeden rząd ikon, ale też będą ucięte)
a moje ustawienia wyglądają tak:
http://imageshack.us/photo/my-images/525/screenshot2012081311562.png/
i nie wiem w czym jest problem ;/
Na pewno masz ustawione ukrywanie doku w ustawieniach apexa?
W ustawieniach doku wszystkie opcje są niedostępne. Tylko jedna opcja jest zaznaczona "Ukryj dok".
T ja juz nie wiem jak ci pomoc :-[ moze factory reset taba i zmien tylko te marginesy ja tylko to robie zawsze.
No dobra dzięki za pomoc, trudno ;/ Tylko ja po wgraniu prerooted od razu zainstalowałem apexa, włączyłem i te ikony obcięte tak były... No nic trudno, muszę jakoś to przeboleć.
PS. Jaka wersję apex'a posiadasz?
Najnowsza z marketu. Ta darmowa.
Dobra temat do zamknięcia, bo i tak chyba nic z tego nie będzie. Zainstalowałem wersję taką jak Ty masz i również to samo 🙁