Witam,
Od ponad roku jestem użytkownikiem All Inclusive Max dla firm(tel. SGSII). Od niedawna mam problem a mianowicie przy wyszukiwaniu sieci nie znajduje mi Orange. Wszystkie inne są. Dzieje się tak pod różnymi BTSami. Karta SIM jest ok bo w innym telefonie znajduje Orange bez problemu. Wychodzi na to, że coś mi namieszało w systemie. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Niedawno testowałem Signal Booster ale wywaliłem z telefonu bo wysyłał mi spam - nie wiem czy ten program mi nie namieszał..
Nie masz może dwa razy sieci play jak wyszukasz sieć? U mnie jest Play i PLAY. Ten drugi to nadajnik Orange.
Wysłane z mojego GT-I9001
Ja mam Play,jak wyszukuję sieci ,znajduję Orange ale nie mogę się zalogować...widać,że jest to problem niejednostkowy.I tak jak u Ciebie,sajlent,w różnych lokalizacjach próbowałem się połączyć i nie dało rady.Może jakaś zemsta Orange na użytkownikach Play :muqq:
Fakt faktem, że Orange i Plus przycinają net do 1mbit ale żeby jeszcze sieć ukrywać :/
@galrauch - rzeczywiście mam Play i PLAY (na SGSII). Sprawdzałem na Flipout żony i tam jest Orange PL. Już nic nie kumam.. ale sprawdzę jak to działa. Dzięki za info.
Czy korzystanie z innych nadajników niż Play przy rozmowach i korzystaniu z internetu wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami?
W taryfach All Inclusive - nie.