johndo
jak chcesz wrzucić ten nowy soft pipo a masz obecnie działający soft na urządzeniu to wrzucasz samą partycje system z parametrem jaki masz na obecnym sofcie (są tam zapisane lokacje partycji), najlepiej jak są to z orginalnego softu kiano. Nie wiem jak są w TNT podzielone, ale skoro ci to działa to pewnie jest tak jak w kiano. Jeśli masz uwalony sprzęt to wrzucasz wszystkie partycje, czyli boot, misc, kernel, recovery z TNT. Parametr z kiano i system z tego nowego softu pipo. Powinno to banglać. A tak btw , ta nowa wersja 5 TNT jest chyba z tego co wyczytalem bazowana na tej nowej wersji pipo m1. Tylko pewnie tych wersji pipo m1 jest pare tak jak w kiano. Ale autor pewnie robił to pod swój tablet. Nie wiem jako masz wersje TNT ale ta 5 powinna ci banglać bez kombinacji.
Jak ja wrzucam TNT w calości na swój tablet to widze że startuje, ale u mnie cały obraz mam na centymetrowym pasku na dole ekranu i to jeszcze przekrzywionym na bok. wystarczy że wrzuce sam karnel i - system śmiga. żeby jeszcze działało recovery trzeba wrzućić reszte z beckupu jaki sę zrobiłem oprócz partycji systemowej.
I jeszcze jedna uwaga - jak masz poinstalowane jakieś aplikacje i wrzucasz samo partycje system to ci się to zostaje ale może też stwarzać problemy, nie zawsze ale może, wiec te kombinacje lepiej robić na czystym systemie.
edit
Tego nie jestem pewien bo nie sprawdzałem - podając plik parametrs program do wgrywania formatuje ci partycje data, więc chyba startuje z ustawieniami fabrycznymi.