Według mnie : piszecie głupoty! Tak, kupujcie nowe telefony, 2,4 rdzeniowe itd. - przecież to jest kwintesencja grania nie? I te fora zapełnione wątkami, jaka gra chodzi na jakim sprzęcie i czy wogole chodzi...sytuacja jak z pecetami.
Oczywiście osoby, które wpadły w sidła marketingowych działań kupią co parę miesięcy nowy telefon, bo co, przecież ma więcej rdzeni. Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę z tego, że piszecie o telefonie do grania. Jaki inny telefon służy do ch...ery do grania? Czy prawdziwe granie to sterowanie za pomocą wyświetlacza w gry, które wymagają użycia 12 przycisków? Z całym szacunkiem-nie oszukujcie sie, że fizyczne klawisze da sie zastąpić ekranem, nie mówie tutaj o grach typu Angry Birds, Sprinkle, Cut the Rope, bo to są gry odpowiednie dla tego typu rozrywki, kiedy w przerwie w toalecie można szarpnac 2 poziomy, ale granie w bardziej zaawansowane gry? Bez przesady.
Dodatkowo jeżeli mowa o grach zaawansowanych, kto je produkuje na Androidzie? Gamesyf? Klony hitow z konsol, które nigdy nie będą tak dobre jak choćby gry sprzed 10 lat na psx, n64.
Xperia Play jest smartphonem, który nie ma konkurencji na rynku dla osób, które chcą mieć telefon i konsole w jednym. 1 rdzeń? To mało? Mam 30 gier z Psx, które chodzą wspaniale, mnóstwo gier z N64, to są prawdziwe gry, które były stworzone przez profesjonalne studia, do których Androidowi twórcy gier nigdy nie podskocza. Zobaczcie jakie procesory miały takie konsole jak Psx, N64, a nawet PS2 i sami zdajcie sobie sprawę z tego, że producenci nowych telefonów robia Was w ciula. Ostatnio odpalilem Ridge Racer 4 i Gran Turismo,byłem świeżo po sesji Adphalta 7 i co? Asphalt mimo iż niedawno kupiony, wyleciał z telefonu w mgnieniu oka, kiedy zdalem sobie sprawę, że nie ma w połowie, ba, cwiartce tyle grywalnosci i klimatu co pozycje z psxa.
I moja odpowiedz, jeżeli szukasz telefonu do gier, który może posłużyć Ci do komfortowego grania, jezeli nie jesteś nastawiony na szpanerskie nowosci, chociaż większość nowych gier XP odtwarza, wybierz X play. Bateria trzyma w nim ok. 4 dni, grając w gry trzyma spokojnie 5 godzin i więcej ( moje stare Psp trzymało krócej, a i gry z psxa chodziły gorzej, nie mówiąc juz nawet o grach z N64) i warta jest swojej ceny, ale decyzja zależy od Ciebie. To jest i długo będzie jedyny telefon do prawdziwego komfortowtego grania, jest kilkaset gier, które wykorzystują kontroler, dodaj do tego tysiące gier z psx, n64 o innych konsol masz juz jasna odpowiedz.
Aha, smsy pisze sie znakomicie :-)
Wysłane z mojego R800i za pomocą Tapatal