Napisałem krótki opis paru aplikacji. Wybrałem 3 którymi warto się zainteresować.
Everstudent , nawet nie wiedziałem jak i co dodawać. Do tego brzydka szata graficzna.
Students , całkiem ciekawe. Bardzo łatwe dodawanie zajęć. Wszystko co trzeba. Brak jednak widoku kalendarza. Do tego jeżeli wybierzemy tygodnie AB to nie pokazuje zajęc zpojedynczych. Muszą być zaznaczone oba. Nie ma również widgetu ale dla mnie to nie problem. Przy próbie wejścia w ustawienia crashuje się! Wypada.
Andschool już dla mnie odpada. Jest tylko dla uczniów. Mamy zdefiniowane przedmioty i godziny. Jeżeli jesteś studentem nawet nie ściągaj.
Plan lekcji deluxe to również kombajn. Możemy dodawać zadania, oceny i egzaminy. Jak dla mnie średnio czytelny kalendarz. Ogólnie całkiem fajny progam ale w porównaniu do innych czegoś mu brakuje. Wypada.
Timetabler w widoku kalendarza pokazuje tylko 3 pieerwsze litery nazwy przedmiotu. Poza tym jest ok. Wygląd nie zachwyca jednak spełńia swoje zadanie. Nie ma widgetu! Przeszkadzają mi rownież reklamy.
Schooltraq po pierwsze jest online. Trzeba sie zarejestrować przez www. Dostęp jest rowńiez poprzez przeglądarkę. Nie jest to jednak plan zajęć. To lista zadań z różnych przedmiotów. Fajne jednak nie dla mnie. Do tego wygląd bardzo przyjemny.
Studious ładny minimalistyczną wygląd. Ma jednak wady. Po pierwsze pokazuje zajęcia w formie listy ze wszystkich dni. Do tego nie sa ulozone chronologicznie, tylko w jakimś dziwnym porządku. Kolejny minus, zamiast pelnego dnia pokazuje tylko pierwsze literke, po angielsku. Nie można wybrać konkretnego dnia tygodnia. Muszą być pokazane ikony dla każdego zajęcia a tych jest naprawdę mało. Nie warto interesować się.
Studentbook rejestracja przez www. Dostęp i edycja rownież przez przeglądarkę. Jednak już wiem ze to nie dla mnie. Zaczynam studiować 2 kierunki a tutaj nie można dodawać dwóch zajęc o tej samej godzinie co pewnie będzie mieć u mnie miejsce.
Yasp! Od razu przypadł mi do gustu. Zawiera tylko to co najważniejsze czyli plan zajęc z możliwością dodawania zadań do konkretnego przedmiotu. Podzial na tydzień a i b pozwala mi oddzielić dwa wydziały. Do tego piękny minimalistyczną wygląd. Wyglądzie kalendarza mamy tylko nazwę przedmiotu i sale czyli to co trzeba. Mamy pozliwość przejrzenia wszystkich zadań. Nie ma widgetu. Jak narazie Moj nr 1. Prosty i łatwy w obsłudze. Resztę ważnych informacji z egzaminami etc wole zapisać na ipadzie.
My class schedule . Fajny wygląd, widać, że zaprojektowany zgodnie z zasadami wyglądu androida 4.0 Dodawanie zajęć bardzo przyjemne. Do tego cala masa roznych wielkosci widgetów (niektóre rozmiary dostępne tylko w płatnej wersji[po co są w darmowej? nie mam pojęcia dla mnie to głupie]). Mamy możliwość dodania prac domowych i egzaminow. Sa reklamy ale warto kupić wersje pro.
Class buddy ściągnąłem wersje demo chyba niczym poza data waznosci nie rozni sie od zwyklej platnej. Po pierwsze nie widze możliwości wylaczenia soboty i niedzieli przez.co.wyglad kalendarza jest.strasznie cisny. Zarowno pionowo jak i poziomo. Fajnie za to prezentuje.sie wyglad tygodniowy z zakladkami. Jest.mozliowsc backapu danych.
mozliwosc dodawania.egzaminow i prac.domowych. To juz kombajn. Jezeli komus odpowiada wyglad i chce sporo opcji niech kupuje.
Na koniec polski plan lekcji . Pierwszy bug jezeli mamy poniedzialek a chcemy zobaczyc jakie.zajecia mamy w czwartek i przejdziemy do.niego to po zmianie polozenia z pionowego na poziome czy odwrotnie automatycznie zmieni.dzien na dzisiejszy. Taka pierdółka a strasznie denerwująca. Poza tym bardzo fajna aplikacja. Nie wiem tylko jak ustawić jedną rzecz. Jak zmieniać tydzień z A na B i odwrotnie w widgecie? Zupełnie tego nie ogarniam.
Zostały mi na telefonie 3 aplikacje. Teraz zostaje wybrać:
yasp!
My class Schedule
Plan lekcji.
Ja na razie zdecydowałem się, że na pewno zostawie Yasp! + jeden z tych 2 ale nie mogę się wybrać.