Tak jak w temacie chciałbym zapytać czy korzysta już ktoś z rozwiazań chipu NFC w nexusie. Dodam iz nie chodzi mi tylko o Polskę, ale również o rozwiazania w innych krajach.
Z Beam'a korzystam miedzy telefonem a tabletem i sobie chwale. Przydałoby sie takie cos w jabłkach.
a płatności? do jakiegoś telefonu widziałem hack'a(na tym forum) że można płacić będąc w Polsce. Robię tethering>podłączem się do sieci w nexus'sie>płace. Dało by się coś takiego ?
do placenie nie jest potrzebne polaczenie z internetem 🙂 google wallet sluzacy do placenia NFC spokojnie dziala na Galaxy Nexusie w Polsce. W poniedzialek spróbuje zalogowac sie na swoje konto na Nexusie 7 i zaplacic gdzies
o to świetnie ;D tylko będzie to dziwnie wyglądało jak w maku czy tramwaju wyciągniesz tablet i przyłożysz do czytnika 😉
Sam jestem ciekaw jak to zadziała.
Robilbym to tylko dla zobaczenia min innych, juz i tak sa fajne jak place telefonem czasami:) Jeszcze odpalony jakis terminal z dziwnymi komendami na Nexusie i miny ludzi bezcenne 😃
A mógłbyś odpisać, jak skonfigurowałeś Wallet?
Na Nexusie nie da się zainstalować, bo "aplikacja jest niedostępna w twoim kraju". Instalowałeś bezpośrednio przez apk?
trzeba zainstalowac wczesniej market enabler i ustawic na T-mobile US jesli dobrze pamietam. Wtedy Google Wallet pojawia sie nawet w markecie
A probowal ktos zczytywac dane z kart ? Chodzi mi o takie do otwierania drzwi np
Placić na bank się da. Kilka wypowiedzi na forum android.com.pl to potwierdza.
Potwierdzam, sam juz placilem tylko na Galaxy nexusie. Zczytac udało mi sie bilet miesieczny ale nie kombinowalem bo i tak kanary go nie przyjma.
Niestety market enabler 3.1.1.3 coś nie dziala tak jak powinien. Przy próbie ustawienia Tmobile (us) dostaje monit We Got a problem Houston. Z tego co widzę można ustawić parametr ręcznie ale nie znalazłem info jak.
Mnie cos tylko z komkarty poznanskiej zczytuje. Chcialem zczytac dane z karty wejsciowej do firmy ale w ogole jej nie widzi :\
Planowalem zakup zamka do domu na karty/pin i tez nie udalo mi sie jej zczytac w sklepie. bilet miesieczny, karty platnicze, wejsciowke do centrum kopernika i jakies ♥♥♥♥♥♥♥y zczytuje.
Ja używałem pomiędzy Nexusami Prime, bardzo fajnie to działa. 🙂
Google Wallet mi zadziałał, nawet dodał kartę. Problem w tym, że po każdym restarcie telefonu znika z listy aplikacji.... ale nie odinstalowuje się. W Titanium można go znaleźć w aplikacjach i po kliknięciu "defrost" wallet ponownie pojawia się w aplikacjach. Dziwne jak cholera....
Beam dziala ale strasznie mnie rozczarowal. Nie mozna wysylac zdjec,muzyki itp jedynie link do jakiejs strony, kontakt czy link do programy na google play ktory akurat jest wlaczony na drugim urzadzeniu
Google wallet nie mialem gdzie przetestowac i nie mam jeszcze roota ktory jest potrzebny do market enablera
Ja dziś próbowałem to uruchomić ale mi coś nie idzie(google wallet).. Może komuś działa i podzielił by się jak to zrobić?
Mnie sie beam podoba ale pliki tez by bylo fajnie wysylac
Moj filmik
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2