Szukam tabletu z obsługą hosta USB z poziomu Androida. Niestety urządzenia z procesorami Rockchip i Boxchip mają obsługę tylko w jądrze.
Prosiłbym kogoś kto ma Elfa II o sprawdzenie.
Można to sprawdzić dwoma aplikacjami:
1) USB Host Diagnostics - przeprowadza test wsparcia hosta USB. Najważniejsza dla mnie to wsparcie hosta przez Android API (nie Rooted API)
2) USB Device Info - jeśli po podłączeniu dowolnego urządzenia pod USB pojawi się ono w zakładce "Android", to host jest wpierany przez system, jeśli tylko w zakładce "Linux", to niestety tylko przez jądro. W tej aplikacji może być więcej urządzeń (m.in. pamięć wewnętrzna i karta/czytnik SD), więc najlepiej włączyć aplikację, następnie podłączyć np. pendrive czy drukarkę USB i dać "Refresh".
Aplikacja wymaga pobrania kilku MB z internetu (bazy urządzeń i producentów).
Będę bardzo wdzięczny za sprawdzenie.
---------- Post dołączono o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------
Dziękuję wszystkim, którzy tak chętnie rzucili się do sprawdzenia...
Wiem, że jesteście potwornie zajęci robieniem ferrari ze swoich maluchów, więc nie będę wam przeszkadzał.
A... zapomniałem dodać, że jeśli Elf obsługuje hosta z poziomu Andka, to można do niego podłączyć dowolny kontroler USB (joy, pad, kierownica) i wykorzystać go np. w grach.