Witam
Proszę uprzejmie osoby posiadające telefon xperia p, o podanie jaki customization number mają wasze telefony i co BARDZO ważne z jakiej dystrybucji jest telefon.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie numer z telefonu, który ma oryginalnego androida, czyli takiego jaki był podczas zakupu telefonu, lub został zaktualizowany poprzez OTA, lub PC Companion.
Jeśli wgrywałeś soft pobrany z internetu, lub dokonywałeś "debranding" to twój numer nie jest mi potrzebny.
W celu ustalenia customization numeber:
wybieramy z klawiatury telefony *#*#7378423#*#*, następnie wybieramy "service info", potem "software info".
Proszę o podanie wartości z pól:
Customization Version, Active Customization, oraz gdzie został zakupiony telefon (bardzo ważne!).
Jeśli ustalimy numery dla telefonów od sony i od operatorów to będzie nam łatwiej powrócić do oryginalnego oprogramowania w razie oddawania telefonów na gwarancję
ja zacznę:
1263-1947 - T-Mobile Polska (dysponuję oryginalnym softem 6.0.B.3.184 z brandem T-Mobile w postaci pliku FTF).
1262-0932 - Plus PL
1262-5281 - Orange PL
1261-8592 - Sony PL
A teraz prośba do osób które maja telefony z plusa i orange, Czy moglibyście zrobić backup oprogramowania podać linka? Tu dokładny opis jak to zrobić :
Forum po zmianach, link nie działa
Ja wieczorem udostępnię pliki ftf dla t-mobile i dla wersji bez brandingu (Sony PL)