Mam problem z tabletem, gdyż zablokował się on po kilku nieudanych próbach wpisania wzoru - po każdym starcie pojawia się komunikat "zbyt wiele prób narysowania wzoru".
Nie ma tam żadnych istotnych danych i chciałbym go zresetować do ustawień fabrycznych, żeby się pozbyć tej blokady.
Macie jakieś sugestie, jak to zrobić?
Miałem ten tablet, ale nie pamiętam czy 20 sekundowy restet szpileczką pomaga. Jeśli nie, to po prostu pobierz najnowszy soft ze strony Prestigio i zainstaluj na nowo.
Jedyna kombinacja, która przyniosła jakiś efekt, to przytrzymanie przycisku ściszania dźwięku i wciśnięcie resetu.
Wtedy tablet uruchamia się inaczej niż normalnie - pojawia się rysunek uszkodzonego robota z otwartą klapką i nic dalej się nie dzieje.
Jak zainstalować system, gdy nawet nie mogę tego tableta normalnie uruchomić?
System instalujesz przy wyłączonym tablecie. Pobierz ze strony Prestigio i tam jest cała instrukcja instalacji.
Niestety jest problem, ponieważ ja mam wersję Multipad 5080 Pro (PMP5080CPRO).
Na stronie jest firmware tylko do modelu PMP5080B 🙁
Popatrz tutaj MultiPad 5080 PRO Tablet PC Prestigio i otwórz zakładkę downloads. Tam pobierzesz soft do Tableta.
Dzięki dobry człowieku. Ja wyszukiwałem przez menu Tech Supports i tam tego nie znajdowało.
Stawiam piwo 🙂