Witam.
W związku z tym, że moja 3,5 letnia Córa coraz częściej domaga się własnej dachówki (zazdrości rodzicom) a szkoda i strach zostawić jej bez nadzoru obecnie posiadane przeze mnie (markowe tablety), mam do Was pytanko... Co jej wybrać ???
W gąszczu tanich, prostych i małych tabletów można się zupełnie pogubić 🙁
Więc może najpierw napiszę Wam co owy model powinien mieć lub może zacznę od tego czego mieć nie musi 🙂
W poszukiwanym modelu całkowicie zbędne będą takie dobrodziejstwa jak: modem 3G, GPS, Bluetooth, Aparat, Kamerka internetowa, wyjścia HDMI czy czytnik kart pamięci.
Natomiast musi posiadać: sensowny pojemnościowy 7-mio calowy ekran o roździałce min. 800x480 z multi-touch, moduł WiFi, odtwarzacz mp3, min. 2GB wbudowanej pamięci, G-sensor żyroskop, wyjście na port USB (w jakiejkolwiek postaci) oraz obowiązkowo dostęp do GOOGLE PLAY. I to chyba wszystko. Byłoby dobrze gdyby był dość WYTRZYMAŁY na ew. upadki i wstrząsy. A wisienką na torcie to, żeby był do tego w kolorze czerwonym 😉
Bebechy (CPU, GPU, RAM) ma mieć takie aby pociągnęły gry typu Angry Birds, Fruit Ninja. W nic o wyższych wymaganiach nie bedzie grała. Bateria niech trzyma te 2-3 godzinki a będzie OKi.
Co do jego ew. ceny... Sam nie wiem, może coś do 500PLN.
Czekam na wasze propozycje i pomysły co wybrać tak małemu brzdącowi chcącemu mieć swoją prywatną, osobistą dachówkę opartą na Androidzie (ver. min. 2.3.x) 😃