Witam serdecznie, pamiętam, że był już poruszany ten temat, aczkolwiek całkiem dawno temu. Więc postanowiłem napisać nowy, być może znajdzie się ktoś kto albo znalazł rozwiązanie, albo ma jakąś alternatywę.
I wiem, że kieruję się tutaj bardziej ambicją niż chęciami do wykonania czegoś takiego gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o sprawy jakiegokolwiek programowania. Jednak jestem przekonany, że to o czym zaraz przeczytacie przydało by się nie tylko mi, ale też wielu z Was.
Posiadam telefon Sony Ericsson C702 jest to telefon pracujący na Javie, a że jestem człowiekiem zabieganym i często korzystam z internetu w celu pisania e-maili oraz innych tego typu spraw, troszkę irytuje mnie fakt iż nie można podłączyć telefonu do tabletu tak jak do komputera by działał on jako modem internetowy.
Wiem też, że o wiele łatwiej wyglądała by sprawa jeśli korzystał bym z telefonu pracującego na platformie Androida, aczkolwiek nie mam w danej chwili takiej możliwości. Oraz wiem też, że istnieje coś takiego jak MODEM który można podłączyć do tabletu, wtedy było by mniej kombinowania. Jednak być może znajdzie się ktoś kto czytając to co tutaj skrobię wpadnie na jakiś mniej lub bardziej zadowalający pomysł.
A mianowicie chodzi mi o to:
Czy znajdzie się śmiałek, który pomoże mi w wyszukaniu alternetywy sterownika dla Androida który pozwoli na podłączenie telefonu jako modemu, bądź przynajmniej spróbuje poświęcić troszkę swojego czasu na próbę stworzenia czegoś takiego, jeśli jest to wgl możliwe, a nie sądzę by nie było 😉
Pozdrawiam Kovalc44