Witam. Kupiłem dziś Neo V z Orange, więc jestem zmuszony zdjąć simlocka. Problem w tym, że pod baterią jest 12w22, a poniżej baterii jest 12w11. Moje pytanie brzmi, czy mogę zdjąć simlocka i odblokować bootloader w tym egzemplarzu?
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Pytasz o metodę testpoint?
tak
Spróbować możesz, gościu który teoretycznie nie powinien odblokować Neo V (data produkcji) odblokował. Ale gdzieś czytałem że telefonów z Orange za darmo nie odblokujesz (NIE KUPUJE SIĘ TELEFONÓW W ORANGE) 😉
@up - nie kupuje się telefonów Sony z orange.
Nawet jeśli uda ci się odblokować bootloader, to orange blokuje fastboot, więc i tak custom kernela nie wgrasz.
A jeśli zrzeknę się gwarancji to Sony odblokuje w pełni telefon?
Jak masz tel z Orange to sam go nie odblokujesz przez tp nawet, bo masz sim lock.
A jeśli zrzeknę się gwarancji to Sony odblokuje w pełni telefon? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Nie, możesz zrobić to u koperty. W zależności od daty produkcji ceny są różne.
:trollface:
@up
hahahah dobre
dlatego, że w orendż trzeba płacić za odblokowanie BL, telefony SONY nabyte w tej oto sieci są takie tanie
Orange strasznie psuje telefony swoim Brandingiem (a przynajmniej kiedyś, np. HTC Diamond), a co do Testpointa i daty produkcji to ja ostatnio odblokowałem 12w17.
12w17 to data pod baterią czy poniżej baterii?
Pod baterią, obok numeru SI
Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
ja mam telefon 12w17 ;O
może jak mi się będzie nudziło spróbuje odblokować 😃
I ja też mam 12w17 😃
Mam nadzieję, że to seria bez zabezpieczeń 🙂
Może kiedyś spróbuję odblokować, jednak trochę się boję cegły 😃
ja się nie boje, ale nie chce mi się, bo na stocku ICS nawet spoko jest jak dla mnie
a jest ICS na brandzie Orange?
nie, orange jeszcze nie wypuściło icsa, a przynajmniej nie dla lww
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Co za sieć :-\
A jaki problem wgrać niebrandowany ROM? Gwarancja i tak Ci zostaje.
Wysłane z mojego Xperia Neo V