Witam,
ostatnio rozpocząłem przenosiny z iphone 4 na nowiutkiego samsunga galaxy s3. Wszystko fajnie, ekstra, problem pojawił sie przy przenoszeniu smsow.
Powiem w skrócie: stworzyłem baze danych smsów z iphone w formacie .xml, na komputerze jak ją otwieram to wszystko wygląda tak jak powinno tzn. są polskie znaki, natomiast gdy wgrywam ją na telefon to podstawiając smsy do rozmów program zjada wszystkie polskie znaki z wcześniejszych smsów (tych wgranych przez kabelek).
Jest jakiś sposób aby to rozwiązać?
Korzystałem z aplikacji SMS Backup & Restore oraz z czegos co nazywa sie "Kopia zapasowa SMS", w obu przypadkach wystąpił ten sam problem.
Aha i moje drugie pytanie, w iphonie było tak, że jak sie wchodziło w konwersacje sms z jakąś osobą to ładowało się tylko może z 50 ostatnich smsów, do wcześniejszych trzeba było "ręcznie" dotrzeć naciskając przycisk "wczytaj starsze wiadomości", natomiast w samsungu nie ma czegos takiego i w wątek z moją dziewczyną gdzie jest ich ponad 4000 włącza się z jakimś 1.5-2s opóźnieniem, mimo mocnego sprzętu jaki posiadam, co trochę denerwuje. Znalazłby się na to jakiś sposób?
W ostateczności moge skasować troche tych wcześniejszych smsów.
Pozdrawiam