Skocz do zawartości
ActiveX

[JB:CM10:HYBRID] PARANOIDANDROID [Utacka] [19 NOV]

    Rekomendowane odpowiedzi

    no i stało się to drugi raz. Po aktualizacji romu bez wipe znikło mi konto google. Ani poczta, ani sklep nie działa. W ustawieniach nie mam swojego konta na google, ani dodać nie mogę, bo nie ma na liście wyboru. Wszystko inne mi fika dobrze. Ma ktoś pomysł jak przywrócić swoje konto by działała poczta i sklep ???

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc ....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    no i stało się to drugi raz. Po aktualizacji romu bez wipe znikło mi konto google. Ani poczta, ani sklep nie działa. W ustawieniach nie mam swojego konta na google, ani dodać nie mogę, bo nie ma na liście wyboru. Wszystko inne mi fika dobrze. Ma ktoś pomysł jak przywrócić swoje konto by działała poczta i sklep ???

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc ....

    nie czytałem nic więcej poza twoim postem i mogę się mylić. tak czy siak brakuje ci czegoś pod nazwą gapps/google apps, które trzeba flashowac zaraz po wgraniu romu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zgadza się. Dokładnie tego zipa: gapps-jb-20120726-signed.zip od razu po flashu romu wejdź z powrotem w install zip from sdcard i zflashuj je. Po restarcie będzie aktualizował aplikacje i gdy skończy będziesz miał konto google i działający Google Play.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zauważyłem dość uciążliwy problem. Po jakimś czasie biorę telefon do ręki i mam menu wpisywania kodu pin, a sam telefon tylko połączenia alarmowe. Wpisuję pin i wszystko działa przez jakiś czas, ale po czasie biorę telefon i znowu to samo. Nie mam pomysłu jak to ugryźć, może zmienić modem na inny? np Modem_DDLR1.zip z romu KingDroid v8. Czy u Was też taki problem występuje ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ActiveX

    Miałem lr1 i był Taki Błąd. Zmieniłem na lpt i jak narazie tego nie ma.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    no to właśnie ja mam ten LR1.... A spytam tylko, skąd brać inne modemy by pasowały do roma ?

    Z góry dziękuje za pomoc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A przetłumaczy ktoś instrukcję na język polski? :D Kiedyś wgrywałem soft-y na SGS+ ale to było ponad rok temu i większość widzę jak przez mgłę, a nie chcę zrobić sobie cegiełki z telefonu.

    Chciałbym wgrać ten soft na Androida 4.0.3:

    post-19224-14255711544455_thumb.png

    Dla wyrozumiałych z góry wielkie dzięki :)

    OK. Poszperałem trochę po forum. Wszystko mniej więcej ogarnięte.

    Z tego co zrozumiałem:

    1. Wgrywam Abyssnote 4.2 przez CWM (vol up, home, pwr -> "apply update from external storage")

    2. Restartuję telefon "reboot system now"

    3. Tu powstaje problem. Jak sprawdzić jaką mam wersję? (CM9/10 lub AOSP) Full wipe, czyli czyszczę wszystko (wipe data/factory reset i wipe cache partition) czy tylko jedną z tych opcji?

    4. Instalacja ROM-u poprzez Odin-a czy CWM? Mylące jest rozszerzenie .zip w pliku z rom-em

    5. Instaluję Gapps przez Odni-a czy CWM. Znów mylące jest rozszerzenie .zip

    6. hydracore v4.3b instaluję przez CWM (tak jak Abyssnote 4.2)

    7. Wipe cache partition wiem jak zrobić, lecz dalvik niekoniecznie

    8. Wgrywam SuperSU przez CWM

    9. Reboot system now

    Dobrze to napisałem czy jednak coś jest do poprawy? Poczytałem na forum o przypadkach zamiany w cegiełkę i wolałbym tego uniknąć i być pewnym, że to co kolejno robię z telefonem jest robione prawidłowo. Z góry dzięki za szybką odpowiedź :)

    Edytowane przez damiano340

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Smk

    Uprzejmie donoszę iż wersja 2.17 z Hydrą 4.3 działa jakby nie mogła. Do tego stopnia iż animacje systemowe można podziwiać klatka po klatce. Ciekawe doznanie.

    ps Hydracore najświeższy nie pomaga również.

    Edit: Tak, wczorajszy download.

    Edytowane przez Smk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Qbiakk

    Pewnie z 2 pazdziernika? Jest juz wersja z 3 pazdziernika ze sterownikami do mali z poprzednich wersji. Test z nowymi nie wyszedl, a bynajmniej narazie za bardzo kernela do nich nie ma.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x