richie2106 0 #171 Napisano 6 Grudnia 2012 Wracajac do mojego Backup-u :rzeczywiscie zmienilem wg.podpowiedzi grzesiek1945 opcje formatu backup w Recovery na Tar. i funkcjonuje.Raczej bym na to nie wpadl.Telefon tak jak i dawniej robi Backup zarowno na zewn. jak i wewn.Pamieci.Przy Restore z poziomu telefonu ( CWM Manager ) widziany jest jednak tylko backup zrobiony na wewn.pamieci.To juz jednak zaden problem.Dzieki za skuteczne porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek1945 43 #172 Napisano 7 Grudnia 2012 Pierwszy post uaktualniony o nową wersję AROMA MODS, jest wreszcie latarka na lockscreenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GGnoRE 0 #173 Napisano 7 Grudnia 2012 Nie jestem bardzo doświadczony w różnorakich modach i romach to zaznaczam od razu. Mam SGSII juz od około półtorej roku i znudzony stockiem postanowiłem zainstalować coś z Waszego forum. Wszystko poszło gładko tylko nie kumam jednej rzeczy. Jak Wy możecie korzystać z oprogramowania, które u mnie wytrzymywało 3-4 h na baterii? Na normalnym stocku telefon przy takim samym użyciu [od czasu do czasu WiFi non stop transmisja danych typu synchro maila (odbieram około 20-40 maili dziennie, na które w dużej części odpisuje) od czasu do czasu opera i jakieś www] wytrzymywał spokojnie cały dzień i zostawało około 10-20% baterii. Na początku pomyślałem sobie, jestem początkujący pewnie coś spartoliłem ale zrobiłem wszystkie możliwe wipe, wszystkie mozliwe formaty systemu, zainstalowałem oprócz NeatROM (mniej więcej 3 razy go przeinstalowywałem i to samo, non stop problem z drainem baterii) Wanama również i na wszystkich romach mam batery draina. Szczytem wszystkiego była moja podróż na Automapie z włączonym zestawem głośnomówiącym, bateria w moim SGSII pomimo podłączenia do ładowarki w ogóle się nie doładowywała bo tak duże było zużycie ;-). Przeczytałem większość postów z tego tematu jak i z tematu Wanama i jak widzę wpisy typu "bateria u mnie trzyma niesamowicie" to się trochę zastanawiam, czy aby nie jestem w jakiejś ukrytej kamerze ;-). Możecie mi podpowiedzieć co jest nie tak ? Bo już jestem w takiej desperacji, że chyba wracam do stocka 4.0.4 :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 1 #174 Napisano 7 Grudnia 2012 Musisz zostawić zainstalowany ROM "w spokoju" przez kilka cykli ładowań, zrób na początek wipe battery stats U mnie ten ROM wyjątkowo mało "bateriożerny" i bateria trzyma bez problemu 2 dni przy średnim użytkowaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GGnoRE 0 #175 Napisano 7 Grudnia 2012 Wytrzymałem mniej więcej 3 dni, było to z jakieś 8-9 cykli i zwątpiłem no bo strasznie utrudniało mi to życie.. myślisz, że jak poczekam jeszcze dodatkowo ze 3 dni to się ustabilizuje? zrobiłem przy instalacji wipe battery stats, ktoś nawet napisał, żeby wyjąć baterie po zainstalowaniu roma na 10 min całkowicie z telefonu też powinno pomóc no ale jednak nie pomogło dlatego mój post. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nomad27 0 #176 Napisano 7 Grudnia 2012 Tu jest temat naszego rodaka jak poprawić statystyki baterii xda-developers - View Single Post - NeatRom + Siyah Kernal. Optimization for Better Battery Dzięki Many40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mol 0 #177 Napisano 7 Grudnia 2012 Pierwsze dni z tym modem i bateria starczała na jeden dzień (mam fabryczną - powiększoną). Teraz się to uspokoiło i starcza bateria na 2 dni. Ja jestem bardzo zadowolony z tego romu. Ma kilka niedociągnięć ale ... Mam taki problem że pomimo ustawienia automatycznego sprawdzania poczty telefon tego nie robi ;-( ---------- Post dołączono o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Tu jest temat naszego rodaka jak poprawić statystyki baterii xda-developers - View Single Post - NeatRom + Siyah Kernal. Optimization for Better BatteryDzięki Many40 Tylko to dotyczy romów starszych niż 4.0 !!! Ja zainstalowałem nowego kernela 3.73 - spróbuj - może będzie lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nomad27 0 #178 Napisano 7 Grudnia 2012 Dotyczy romu Neatrom 4.0 + PhilZ-CWM6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mooocny 0 #179 Napisano 7 Grudnia 2012 Rom dziala swietnie + najnowsza aroma mod polecam bateria spokojnie dzien wytrzymie, nie ma bugu z odblokowaniem tel:) polecam;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec21 3 #180 Napisano 7 Grudnia 2012 Trzeba jeszcze wyłączyć samsung push service, Google now, Smart stay i poczekać kilka dni aż się ustabilizuje ale laduj jak wolą przy 5% a nie przy 15%. Choć ten Rom jest trochę nie dopracowany bo jak na ICS 4.0.3 to średnio wyciągałem 3h40min do 4h z minutami włączonego ekranu a tu wyciągam 3h do 3h40min. Maksymalnie jak nic nie robie a tylko ekran włączony i internet po WiFi nic więcej to maks co wyciągnąłem to 4h Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach