grzesiek1945 43 #181 Napisano 7 Grudnia 2012 @up No to dziwne, ja na ICS wyciągam od 5 do 6H na włączonym ekranie, a na tym romie od 3.5 do 5H. Screenów nie zapodam bo chwilowo mam unieruchomionego szajsunga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec21 3 #182 Napisano 7 Grudnia 2012 Każdy tel jest inny i inaczej go używa. Ja miałem na myśli baterię standardową 1650mAh powiększonej nie używałem jeszcze na tym romie. Mój tel zawsze był baterio żerny i na GB i na ICS taki sam wynik miałem słaby. Telefon telefonowi nie równy. Może mój ekran jest cos kiepsko wykonany i żre baterię. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek1945 43 #183 Napisano 7 Grudnia 2012 @up W Twoim przypadku przez kilka cyklów ładowan sprawdził bym co bierze najwięcej energii po przez apkę gsam battery monitor oraz sprawdził bym jakie masz wakelocki po przez apkę better battery stats, wtedy może określimy sprawcę kiepskiej "trzymalności" baterii :muqq: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
totor 0 #184 Napisano 7 Grudnia 2012 czy ja dobrze rozumiem że można teraz na wersję lite v 4.0 wgrać dowolny kernel? poprawcie mnie jak się mylę, dodam że właśnie wgrywam v4.0 i później dam znać jak śmiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek1945 43 #185 Napisano 7 Grudnia 2012 @up Nie, nie można wgrać dowolnego kernela, tylko uaktualniać PhilZ kernel, tylko on jest kompatybilny z tym romem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec21 3 #186 Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) @upW Twoim przypadku przez kilka cyklów ładowan sprawdził bym co bierze najwięcej energii po przez apkę gsam battery monitor oraz sprawdził bym jakie masz wakelocki po przez apkę better battery stats, wtedy może określimy sprawcę kiepskiej "trzymalności" baterii :muqq: najwięcej zjada mi ekran około 70-80% tak mi zazwyczaj pokazuje ta apka modem to jakieś 5-6% a telefon rozmowy zamyka się też w max 5% około 20% zawsze zjadają mi aplikacje i tak około 10-15% aplikacja internet około 5% system android a pozostałe to praktycznie pojedyńcze procenty. better battery stats u mnie niedziała aby na pierwszych romach ICS od wujka sama działało a potem przestało nie pomaga czyszczenie danych czy też inne tego typu mam najnowszą wersję. zawsze pusto w każdej kategorii niezależnie czy wybiorę pokazywanie od naładowania od odłączenia czy od startu tel. jedynie z gsam mogę ci podać że w tym momencie jak wybiorę w niej appsucker i tam u góry podkategorię "view num times waking device to najwięcej 127 ma usługi google 87 usługi wymiany 60 system android. zresztą załączam screeny na pierwszym screenie są wakelocki pokazane przez gsam Edytowane 7 Grudnia 2012 przez spec21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec21 3 #187 Napisano 7 Grudnia 2012 Nie macie czasem problemu z automatyczną jasnością? Bo u mnie często nie chce obniżać poziomu jasności. Zwłaszcza jak odblokuje to nawet w nocy tel podnosi jasność z minimalnej na co najmniej 30%. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmalag 109 #188 Napisano 8 Grudnia 2012 Wgralem wlasnie nowy mod aroma, i nadal mam problem z blokada Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
totor 0 #189 Napisano 8 Grudnia 2012 a więc tak: po wgraniu najnowszego lite mogę śmiało powiedzieć że to najlepszy rom jaki miałem wgrany, przesiadłem sie z RR Jelly Bean, rom chodzi bardzo szybko, po 16h baterii mam jeszcze 32% ekran był wł.3hi 44min w tym sporo wifi, i jeszcze nie ładowałem od pierwszego uruchomienia!!! mam nadzieje że jak sie wszystko poukłada i parę razy naładuje do pełna bateria będzie trzymała jeszcze lepiej! polecam rom z czystym sumieniem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vell 0 #190 Napisano 8 Grudnia 2012 @up Bateria stockowa czy też 2000mAh? Wysłane z SGS2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach