nie wiem, próbowałem wszystkich możliwych romów, programów do aparatu, i... dochodzę do wniosku że aparat to totalny fake, miałem kiedyś nokię 6680 która miała 1.3mpx i śmiało mogę powiedzieć że robiła lepsze zdjęcia i wideo niż bohater, co więcej jeszcze wcześniej miałem znaną nokię 6610 która miała aparat VGA, i tu ośmielę się zaryzykować zdanie że, zdjęcia i wideo(to szczególnie) wygląda jak na niej.
Według mnie moduł aparatu to totalna kpina, htc pisząc o 5mpx chyba zapomniała o tym że przydało by się żeby było coś widać na zdjęciach, bo rozdzielczość to nie wszystko.
Jest 2 w nocy, piszę to bo na formatowanie i wszelakie zabawy związane z modułem aparatu poświęciłem dokładnie cały weekend, naściągałem ze 5gb softu, poświęciłem dwie doby i z przykrością stwierdzam że nic więcej praktycznie nie da rady wyciągnąć z tego aparatu, nieustanne szumy, a żeby zrobić ostre zdjęcie, potrzeba statywu, albo idealnych warunków oświetleniowych, co do wideo..hmm... jeśli ktoś lubi pokazy slajdów, oczywiście da się żeby wideo było płynne, ale musi być idealne oświetlenie, a jeśli tego nie mamy, można poinstalować programy które rzeczywiście, nagrywają płynnie, ale co do jakości jest sporo do życzenia....