patrol373 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devexpert.weather&hl=pl Takie troche laickie pytanie. Co zrobić/sciagnac by wyswietlalo grafike z pogodą obok temperatury?^^ @edit dobra juz mam^^
dzelazo patrol373 tez mam taki problem nie wyświetla mi grafiki pogody temp. zegar wszytsko jest oprócz grafiki pogody, jak to można włączyć?
Michu_z W wersji 2.3 należy pobrać z marketu darmowy dodatek do aplikacji. Aby to zrobić wejdźcie w opcje widget'u (na liście wszystkich aplikacji jest Weather Widget - właśnie tam). Dalej już sobie poradzicie... Swoją drogą dobry patent, gdyż ktoś kto tego nie chce nie musi obciążać animacją graficzną pulpitu. (Wątek animacji w Weather Widget nadaje się do przeniesienia do "Aplikacje" poza dział Download oO ).
tomektomekr no niestety - nie poradziliśmy sobie. Możesz wyjaśnić krok po kroku jak włączyć grafike pogody ? i kolejne pytanie Wydaje mi się, że się nie odświeża ? klikam na refresh i tak nic się nie zmienia. może ktoś też tak ma ?
PanPiotr no niestety - nie poradziliśmy sobie. Możesz wyjaśnić krok po kroku jak włączyć grafike pogody ? i kolejne pytanie Wydaje mi się, że się nie odświeża ? klikam na refresh i tak nic się nie zmienia. może ktoś też tak ma ? nie wiem jaki problem. instalujesz ten dodatek i sam sie odpala jak nacisniesz na widget, a odswiezanie dziala troche dziwnie. klikasz na widget, pojawia sie ta fajna animacja, naciskasz przycisk menu, wybierasz refresz i cofasz do pulpitu a dopiero po paru sekundach zaczyna odswiezac
falo Przypuszczam ze problem podobny do mojego. Pogode odswieza ale na glownym widgecie w miejscu ikony pogody jest ciagle NA . W wersji 2.1 robilo sie tak od czasu do czasu w 2.3 jeszcze nie udalo mi sie wyswietlic ikony na glownym widgecie , pojawiaja sie ikony tylko dla pogody na przyszle dni po kliknieciu w widget Update: okazuje sie ze to tylko chwilowy blad programu , tak jak w 2.1 poprostu czasami nie dociaga ikony aktualnej pogody
Drako Nie wiem czy taki chwilowy.... Mam go od jakiś 2 tygodni, i od wczoraj (do tej pory) są takie cyrki... Nie wspomnę już, że jak sam nie zaktualizuję temperatury to sama tego nie zrobi, mimo ustawionej aktualizacji co godzinę... Gadżet fajny, ale nie dopracowany, szczególnie w Polsce (o małych miejscowościach już nie mówię..)... A szkoda...
dzelazo Mnie tez dalej nie dziala tu gdzie mieszkam czylli Tarnow, wczoraj bylem 60 km od siebie i o dziwo grafika pogody chodzila bez problemu,polskie znaki cycus glancus. I teraz nie mam pojecia co moze byc nie tak. Wycofuje zainstalowałem dodatek o którym mowa wyżej i tez u mnie działa.
Drako dzelazo, chcesz powiedzieć, że jak ustawiłeś język polski aplikacji, to wyświetlało ci wszystkie polskie znaki? Nawet w tym jaka pogoda, typu: CzĘŚciowe zachmurzenie, sŁonecznie itp?
Drako Rozumiem, że nie mówisz o wersji FREE. Jeśli jest nowa wersja, tej płatnej wersji, to może ktoś ją umieścić w download...?
zezol W downloadzie zaktualizowałem do 2.4 - ostatni post. A co do nowej wersji, to jak wyżej wspomniano tylko poprawiona data... Myślałem, że temperatura będzie mi się dobrze aktualizować, ale gdzie...
mar1908 Ja zainstalowałem, ale pod 20 min musiałem odinstalować. Według tego cacka w Łodzi pada lekki śnieg. Zegar stoi w miejscu. Jedynie data dobrze działała.
zezol Mi też czasem zegar stawał. Ale skapnąłem się o co chodzi. Po prostu zamykałem proces widżetu. Dodałem go do ignorowanych w TasKillerze i po kłopocie.
Drako Aha... No ja mam juz 2.4 i po prostu mam po angielsku... rozumiec nie ma tam co: cloudy to wiadomo zachmurzone a wystarczy zobaczyc na sloneczko i temperature i wszystko widac :> i od 2.4 nie mam problemow aby cos sie psulo na szczescie :>
Drako Nie moge już edytowac swojego postu... No i wykrakałem... Orzy aktualizacji pogody zniknął cal zegrarek i jest tylko napis Foreca.... Cholera już mnie bierze z tym... Ani restart ani nic nie pomaga... :mur:
Burag Hm, komuś udało się poprawić krzaczki w polskich nazwach? Opisy pogody jeszcze przeżyje, ale krzak na samym środku w nazwie miejscowości kuje w oczy...
Drako Nie da sie poprawic... dlatego ustaw jezyk dla USA - miejscowosci sa dobrze wyswietlane - u mnie pisze ladnie zduńska wola elegancko :> a to ze pisze sunny lub cloudy to mi nie przeszkadza 😛
Burag A nazwa województwa jest u Ciebie prawidłowa? U mnie zamiast Lubuskie wyświetla się "Lubusz" :o