Koledzy, nie ma opcji żeby operator wypuścił aktualizację szybciej niż producent.
To producent robi system do telefonu. Operator branduje system i to powoduje opóźnienia bo później trzeba sprawdzić, czy wszystko działa itd.
A skąd pewność że od ZTE update będzie szybciej?
😃 Przykład?
Sony Xperia U. Od T-Mobile update był dawno, i ponim jeszcze 3 inne update do ICS, a na stronie oficjalnej dla telefonów z wolnej sprzedaży nadal Gingerbread: Xperia™ U - Sony Smartphones (Poland) a ICS ma 6.1.1 na początku.
Nie mówmy hop...
Ty twierdzisz że T-Mobile dał aktualizacje przez SONY? Czytaj to co napisałem wyżej 😛
To niewykonalne, operator nie ma prawa udostępniać systemu do telefonu, oni sami go nie robią.
Root nie ma nic do tego,za każdym razem jak wgrywasz ponownie Rom to root znika.. Czy masz brandowanego z T-mobile czy czystego z Euro czy z jakiegoś w ogóle innego kraju to będziesz mógł wgrać dokładnie każdy Rom do tego telefonu w każdym momencie.
Jemu chodziło chyba o to, czy będzie można wgrać JB czystego od ZTE, na telefon brandowany bez modyfikacji systemu. Ja mówię z góry że nie. ZTE na 100% wprowadzi zabezpieczenie, nie można wgrać brandu, na niebrandowany telefon i na odwrót.
----------------
Troszkę się rozpisałem, ale trzeba było gwoli sprostowania niejasności.