Skocz do zawartości
Gość mikolaj612

Uwalony soft

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, mój pierwszy post, od razu z grubej rury, więc do rzeczy, mam LG Swift, wszystko fajnie, do wczoraj wieczorem, bawiłem się ROOT explorer z mount R/W, usuwałem APPS systemowe, potem restart tel, teraz telefon stoi na logo ANDROID, chciałem go przeflashować, ku mojemu zdziwieniu nie da się ! NIe jestem ciemny w te klocki miałem sporo telefonów, jednak taki przypadek mam pierwszy raz, telefon pojawia się na kilka sekund w mndż. urządzeń i potem znika, czasem znów się pojawi. Download Mode działa, lecz tel jest widoczny kilka sekund w mndż urządzeń, a każdorazowa próba wgrywania softu z tego trybu kończy się zniknięciem urządzenia z systemu. Kilka razy tel doszedł do 4% i nadpisywania pierwszego bloku po czym przeprowadził się samoczonny reset. System to Windows 7 x64, soft w tel to V10D. Wie ktoś OCB ? Miałem przeróżne Samsungi, HTC, Nokie itd. nigdy nie było cyrków, kupiłem LG i od razu niespodzianki.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    WueRZet

    Przenoszę temat do odpowiedniego podforum.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    hash

    Sprobuj podpiac telefon pod tylne porty USB (o ile teraz podlaczasz pod przednie) oraz wylacz w menedzerze urzadzen wszystkie "modemy LG".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    hash

    U mnie i u wielu innych osob port USB (przedni/tylny) robil duza roznice, gdyz problemem jest dolaczony przez LG kabel microusb (jest za dlugi?). Przy podlaczeniu u mnie do przednich portow USB telefon co chwile "znika" i pojawia sie na nowo. Sam przez to nie moglem wgrac nowego oprogramowania. Ewentualnie mozesz sprobowac podlaczyc telefon przez inny kabel microusb o ile taki masz.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja używam kabel od Nokii, ten od LG jest nie ruszany, wgrywałem wcześniej tym kablem soft i nie było problemów dopiero teraz są jazdy. Jakiś inny koncept ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    trollu

    opis takiej sytuacji I jej rozwiązanie sam opisałem kiepsko czytałeś forum. Wyjmij baterie z telefonu I tak na martwego go podepnij. Pojawi ci się ekran nakazujacy zamknięcie tylnej pokrywy nie robimy tego tylko włączamy KDZ I flash robimy działa na 100%.

    Sent from my GT540 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.