Skocz do zawartości
miziel

Brak możliwości uruchomienia telefonu po wgraniu bp_ptc

    Rekomendowane odpowiedzi

    miziel

    Witajcie. Mam problem jak w temacie.

    Patch na Froyo mi nie działa

    Na kazdym builidzie cm10 odpalenie z terminala - sieć śmiga, ale wystarczy restart i telefon nie wstaje (musiałem zrobić sobie paczke usuwającą bp_ptc i po jej wgraniu wstaje bez zająknięcia) jednak na nowo musze ręcznie kopiować plik i odpalać przez terminal.

    Wcześniej WIUI wogól nie chciało się uruchomić, nie dało się zrobić wipe cache dalvik. Ma ktoś jakiś pomysł co moze być nie tak?

    Piszę tutaj żebyw razie czego problem się nie zgubił jakby komuś też się to przytrafiło.

    Dzięki wielkie za pomoc i pozdr:)

    ---------- Post dołączono o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

    http://forum.android.com.pl/f267/cm10-custom-kernel-jelly-bean-4-1-2-by-quarx2k-defy-i-defy-listopad-2012-a-193700/index151.html#post1989899

    Tutaj też opisywalem te problem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja mialem podobnie, po wgraniu patcha telefon stawal na logo CM i wisial... Nic nie pomagalo i dlatego wgralem 4.0.4 i tutaj simlock normalnie patchem ominalem...

    W temacie z simlockiem nie bylem jedyny majacy problem na sofcie od Quarxa...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    miziel

    Chodiz o to, że wcześniej na 100% działał ;) póki co znalazłem tymczasowe rozwiązanie ale i tak będę coś musiał pomyśleć. Jakby ktoś był chętny dysponuję paczką usuwającą bp_ptc (zamiast wgrywania ROMu na nowo) i jutro coś pomyślę nad automatycznym uruchamianiem skryptu po starcie telefonu (żeby się ładował już po pokazaniu się pulpitu).

    ---------- Post dołączono o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

    Problemem jest to, zę mi ogólnie coś się dzieje z telefonem. WIUI nie chciało ruszyć w ogóle nawet po wipeach itp. ROMy mi łapia restarty dość częste...

    O! Własnie złapałem restart na ROMie z 9.11 i się sam uruchomił :D:D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x