Panowie i panie( jeśli jakieś gadżeciary tu są;-)), od jakiegoś czasu przeglądam to forum. Jest bardzo pojemne i bogate w informacje, ale , co za tym idzie łatwo się pogubić. Za parę dni, odbiorę swoje maleństwo, czyli ERA G1. Będę miał go w z pakietem 500MB (naczytałem się już czy starcza czy nie). Chciałbym prosić was, posiadaczy i speców od tego telefonu, o precyzyjne rady, co zrobić z softem i telefonem ogólnie, po wyjęciu go z pudełka. Jak rozumiem, najpierw następuje rejestracja na GMailu (bo nie posiadam tam konta), potem ewentualny update softu. Potem Android Market ...no i właśnie;-). Nie mam w domu wifi, więc muszę ściągnąć APNDroida (pytanie czy to wystarczy?Czy synchronizację maila, również można wyłączyć z poziomu ustawień?- Po co ma mi ściągąc na tel. spam?). To wiem. Ale jakie jeszcze aplikacje, przydadzą mi się w konfiguracji telefonu? Głównie chodzi mi o te oszczędzające energię, itp. Czy do wyłączania WiFi, służy jakaś aplikacja, czy też mogę to zrobić z poziomu ustawień? Czy to samo dotyczy GPS?
Mimo intensywnej lektury tego forum, nadal jestem laikiem, i podejrzewam, że po tygodniu z tym tel, nadal nim będe. Jako że to będzie mój pierwszy smartfon;-) (zawsze jest ten pierwszy raz, a ja akurat się cieszę, że zostanę "rozdziewiczony" przez G1;-))
Prosiłbym o skondensowanie informacji na temat pierwszych kroków z tym telefonem, tak aby był sprawną, dobrze skonfigurowaną i wygodną w użyciu maszynką.
Z góry dziękuję, początkujący użytkownik.