Skocz do zawartości
RedScorpio

RCSMix HD

    Rekomendowane odpowiedzi

    U mnie Locations działa bez zarzutu. Wejdż w tą aplikację wybierz po załadowaniu się jej menu i aktualizacja. Pobierz mapę Polski i powinno działać.

    Problem polega na tym ze jak wchodze w aplikacje to odrazu sie pojawia okienko/popup z laczenie sie do serwera. Mam tylko dwie opcje: ponow probe lub nie. jak ponawiam to jest to samo, a jak kliknę nie to wychodzi mi z aplikacji Locations. Wiec do menu Locations nie mam dostępu.

    Próbowałem w Ustawianiach -> lokalizacja przeinstalować Locations ale nie pomoga bo tez nie moze sie zalogowac do serwera. W tym samy miejscu w menu jest opcja "Zintegruj nawigacje Google" ale on/off nic nie pomoga.

    Mysle aby zainstalowac ROM od nowa. Tylko nie wiem jak to sie robi bo czesc ROMu jest na SD. Musze wykonac wszystkie WIPEy ktore sa dostępne w menu Recovery amon_ra? Coś jeszcze? Czy może zupełnie inaczej?

    PS. Telefon włącza się jakby dłuzej niż na Froyo z Ery (za kazdym razem, nie tylko 1).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    majczu

    Instalujesz to w ten sposób:

    - zrobić pełny wipe - data/factory, dalvik cache, cache, ext partition, battery stats i rotation settings

    - wrzucić ROM na kartę SD

    - wybrać opcję flash

    - poczekać aż telefon się zflashuje i wykonać reboot

    To wszystko żadnych więcej komplikacji

    ---------- Post dołączono o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

    Co do Locations to zrób inny motyw. Wyrzuć widget tej aplikacji na pulpit i w niego kliknij. Powinieneś mieć możliwość pobrania map Polski. Z tego co pamiętam u mnie za pierwszym razem też tylko w ten sposób udało mi się wejść w tą aplikację.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki za info, zaraz instaluje od nowa.

    Do locations wchodzę przez widget z pulpitu lub z menu i efekt ciągle taki sam.

    UPDATE:

    Zrobiłem Full WIPE i zainstalowałem od nowa. Ten sam błąd z Locations.

    Do działania Location niezbędne jest konto na HTCSense? Może mam coś zrypane z nim, chociaz mogę sie zalogwać przez strone www do niego i niby telefon tez jest połączony.

    Lokalizacja telefony Polski(Polska) może mieć an to wpływ?

    UPDATE:

    Instaluje 0.7 - może coś da...

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830

    UPDATE:

    Mam już ROM w wersji 0.7. Działa też locations :-)

    Ale nie wiem czy to kwestia ROMu czy tego ze tym razem NIE konfiugrowalem konta na HTC Sense.

    Dzięki Robocik za update

    Edytowane przez pan.zupa
    Locations nadal nie działa, nowa wersja ROMU

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    majczu

    Nowa wersja romu v07

    Lista zmian nie jest długa.

    - naprawione diody i market

    - w standardzie nowy Kernel z możliwością overclockingu.

    ---------- Post dołączono o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

    Ale nie wiem czy to kwestia ROMu czy tego ze tym razem NIE konfiugrowalem konta na HTC Sense.

    Ja na wersji 06 mam skonfigurowane konto htcsense i działa bez problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A ja Wam zdradzę taką ciekawostkę ;)

    Miałem na pokładzie wersję 0.5 z niedziałającą diodą. Dzisiaj wrzuciłem 0.7a i wszystko pięknie śmigało (nawet dioda), ale zorientowałem się, że razem ze starym romem przepadł mój ulubiony zestaw dźwięków, który wrzuciłem do /system/media/audio. Zrobiłem więc kopię 0.7a (miałem go już ustawionego pod siebie), przywróciłem kopię 0.5, skopiowałem dźwięki i ponownie przywróciłem kopię 0.7a. I po tej zabawie dioda przestała działać ;)

    Zaraz wrzucę fix'a podlinkowanego kilka postów wcześniej i zobaczę, czy coś pomoże.

    EDIT: I wszystko jasne ;) Dioda nie wysiadła po zabawie z przywracaniem kopii, tylko po podmienieniu /system/build.prop ;) Po wrzuceniu fixa przywróciło mi oryginalną rozdzielczość i dopiero teraz na to wpadłem ;) A sam fix nie robi nic innego, jak podmiana tegoż właśnie pliku ;)

    Edytowane przez LukaszW

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam nadzieję że ktoś doceni mój wkład i fqkt, że update'owałem temat przez telefon. :P

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czy u was też pojawiają się podwójne urodziny w kalendarzu?

    Mam włączoną synchronizację z FACEBOOKiem i ten mi wrzuca przypomnienia o urodzinach do kalendarza, jednak co któreś przypomnienie jest podwójnie.

    Tak "obrazowo":

    16/10/2010

    xxx xxx Birthday

    17/10/2010

    xxx xxx Bithday

    Zauważyłem, że w tych wypadkach dzień urodzin to ten drugi, tak jakby zupełnie nie potrzebnie wyświetlał urodziny również dnia poprzedzającego.

    PS. Robociku świetna robota, ROM jest super, niemalże zakochałem się ;)

    Mam nadzieję, że pracujesz nad kamerą? Są jakiekolwiek szanse na normalne działanie aparatu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po wgraniu wersji 0.7 zauważyłem dwa błędy:

    1. restart samoczynny przy wybraniu miasta do aktualizacji pogody

    2. (dziwne) karta działa mi w trybie Tylko do odczytu

    3. Widze w powiadomieniach, że dostałem sms'a, lecz "znika" mi przy próbie odczytu

    Ktoś miał takie problemy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki za piwa :)

    @cigaret: u mnie żaden z tych błędów nie wystąpił ani razu.

    @CzwartegoKwietnia: też mam tego buga z Facebookiem.

    @robocik: Po problemach z News (błąd podczas usuwania kanałów i brak synchronizacji) postanowiłem zrobić wipe danych dla tej aplikacji i teraz w ogóle się nie włącza. Poza tym Facebook wyświetla cały czas problem z synchronizacją kontaktów (Ustawienia>Synchronizacja). BTW. Próbowałeś eksperymentować z aparatem na nowym jądrze z OC?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Dzięki za piwa :)

    @cigaret: u mnie żaden z tych błędów nie wystąpił ani razu.

    @CzwartegoKwietnia: też mam tego buga z Facebookiem.

    @robocik: Po problemach z News (błąd podczas usuwania kanałów i brak synchronizacji) postanowiłem zrobić wipe danych dla tej aplikacji i teraz w ogóle się nie włącza. Poza tym Facebook wyświetla cały czas problem z synchronizacją kontaktów (Ustawienia>Synchronizacja). BTW. Próbowałeś eksperymentować z aparatem na nowym jądrze z OC?

    dzisiaj dopiero porzegnalem rodzine, takze nie mialem czasu nad niczym eksperymentowac...

    teraz wlasnie jestem w trakcie portowania nowej bazy 1.28.xxx, zobaczymy czy powyzsze bledy tam tez wystepuja... desire HD jeszcze niewyszedl a juz mamy dwa ruu do niego, czyli mysle ze ten nowy bedzie mial mniej bugow, chociaz w tym poprzednim az tak duzo ich nie bylo... za chwile sie okaze ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x