Skocz do zawartości
zimon10

Nie działający tablet, w wyniku złego wgrania romu

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witajcie, zdaję sobie sprawę że być może podobny temat gdzieś już był, znalazłem kilka ale to nie było to czego szukałem. Forum to zostało mi polecone, dlatego właśnie piszę w nadziei na uzyskanie dobrych rad :).

    Mój problem polega mianowicie na tym, iż posiadam tablet S73, wersja z 3 przyciskami na obwódce obudowy i przyciskiem "home". Jakieś pół roku temu wgrałem jakiś rom.., nie pamiętam już jaki, ale wczoraj zaczęły się z nim dziać różne dziwne rzeczy, a 2 sprawa znudził mi się i postanowiłem wrócić do fabrycznego. Robiłem tak jak w instrukcji Gooclevera...., pisało tam że po wgraniu tablet automatycznie się wyłączy, gdy zaczął się wgrywać wyszedłem na chwilkę, gdy wróciłem ekran był czarny... Pomyślałem że się wyłączył, lecz... nie daje się go od tamtej pory włączyć, być może pomyliłem wersje oprogramowania którą należało wgrać, na stronie producenta są 3 wersje. Rozebrałem tablet, sformatowałem wewnętrzną kartę, wsadziłem na nowo, na zewnętrzną nagrałem nowe programowanie, ale tablet wgl nie zaskakuje, ekran czarny... ;/ . Nie wiem co mam dalej robić, a gdy myślę że straciłem 700zł to nie krew zalewa...;/. Dlatego proszę was o pomoc, na pewno nigdy jej Wam nie zapomnę :). Pozdrawiam :)

    Edytowane przez zimon10

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Miałem to samo, tylko że ja akurat przez przypadek wyłączyłem taba podzczas wgrywania softu.:facepalm: Powinno dać sie naprawić.

    Kroki : 1 -przygotowanie karty ext sd,

    2- przeniesienie dowolnego softu na przygotowane sd, ja użyłem Genesis,

    3-należy usunąć plik : utscript_sd

    4-zmieniamy nazwę pliku utscript na utscript_sd

    5-wkładamy sd do taba i naciskamy Menu + Power

    Poradnik do przygotowania microSd : [The new Guide] Revive your dead tablet - SlateDroid.com

    Wykonujemy czynności tylko z podpunktu : Part 2 - External SD Method

    Edytowane przez Maxximal11

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ehh..., nie ogarniam tego;/. Gdy wykonuje krok 7, to nie widać tam mojej karty ;/ lista jest pusta. I nie rozumie o co chodzi z 9 i 10 krokiem :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Pobrałem, okazuje się iż to ta sama paczka którą pobrałem już wcześniej, i nadal gdy otwieram WinImage ( krok 6 i 7 ) i wybieram opcję 'Disk > Restore virtual hard disk on physical drive', lista jest pusta i nie można na niej nic wybrać ani zaznaczyć, nie wiem, może robię jakiś błąd :(

    niemae.jpg

    Edytowane przez zimon10

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    To już raczej coś związanego z kartą albo sterownikami w kompie, powinen wyskoczyć pasek z nazwą karty. Korzystasz z adatera do sd?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Używam od zawsze takiego czytnika kart http://http://www.skapiec.pl/site/cat/80/comp/351732 .

    Na laptopie w reszcie znalazł mi tę kartę ten programik, lecz wyskakuje takie okno po zaznaczeniu tego pliku z genesis :

    post-168204-14255715528199_thumb.jpg

    Zaraz zrobie i tak format na kompie, to spróbuje ponownie, może u mnie jest coś nie tak, ale nie rozumie dlaczego wyskakuje komunikat, że " proces nie może uzyskac dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Pozamykaj wszystkie inne programy jak korzystasz z WinImage

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Okej!! Udało się!! Natomiast co zrobić w kroku 15 ?Gdyż nie rozumie go ;/

    Edit :

    skopiowałem genesis do tej partycji i zrobiłem jak mi napisałeś :

    "Kroki : 1 -przygotowanie karty ext sd,

    2- przeniesienie dowolnego softu na przygotowane sd, ja użyłem Genesis,

    3-należy usunąć plik : utscript_sd

    4-zmieniamy nazwę pliku utscript na utscript_sd

    5-wkładamy sd do taba i naciskamy Menu + Power"

    Tablet odpalił, i sie zainstalowało i się wyłączył.

    Gdy go załączam to wyświetla się napis genesis w tle logo androida i te chmurki kolorowe itp..., tylko załącza sie, załącza i końca nie widać, ile to może trwać ?

    Edytowane przez zimon10

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wszystko jest okej. Teraz tylko wgraj sobie soft jaki tam chcesz i powinno śmigać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x