Skocz do zawartości
tiestobunio

[JB] JellyBlur |V7.0 -SEMC|Final| 4.1.2 | CM10 | nAa-JB,OXYDO-JB kernel [11/01/2014] [CREW BLUR]

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam ;) Używam wersji 3.1 ( +wgrany kernel oxydo ) i muszę przyznać, że jeszcze żaden rom nie chodził tak szybko na mojej x8 :D a chyba instalowałem już każdy możliwy ;) Przez te parę dni używania nie zauważyłem problemu z wybudzaniem i nie miał miejsca żaden restart co w przypadku innych romów róznie bywało. Ogólnie rom bardzo płynnie chodzi i spisuje się dobrze ;) Kawał dobrej roboty :super:

    ---------- Post added at 13:56 ---------- Previous post was at 13:45 ----------

    Wszystko fajnie tylko co zrobić aby wifi ruszyło ? Widzi sieć ale nie potrafi się połączyć.

    Spróbuj wgrać jeszcze raz rom bo nieraz się takie cuda zdażają, że coś nie działa ;) no i oczywiście standardowo w cwm : format system\factory reset\wipe data\wipe cache\wipe dalvik cache ( tak jak opisane w poradniku )

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    po kilku dniach używania zauważyłem jeden problem, a mianowicie podczas oglądania yt przez aplikacje nagle obraz telefonu się zatrzymuję, a pozostaje jedynie dźwięk, jedyne co da się zrobić w tym wypadku to reset telefonu

    kernel naa

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    po kilku dniach używania zauważyłem jeden problem, a mianowicie podczas oglądania yt przez aplikacje nagle obraz telefonu się zatrzymuję, a pozostaje jedynie dźwięk, jedyne co da się zrobić w tym wypadku to reset telefonu

    kernel naa

    Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to używasz apki yt...więc problem może leżeć po tej stronie w necie czy nawet w sklepie play znajdziesz wiele opinii na temat tej apki, że po aktualizacji nie działa tak jak trzeba. Ja oglądam yt przy użyciu opery mobile i działa dobrze. Spróbuj oglądać yt przez przeglądarkę i zobaczysz czy coś się zmieni.

    Nie wiem czy to ma wpływ ale ja używam jellyblur v.3.1 + kernel oxydo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dziękuje wszystkim za opinię co do romu :)

    Bardzo Mnie to cieszy ,że wam śmiga porządnie :ok:

    Dla mnie priorytetem jest mała waga romu oraz wyddajność ,następnie styl romu :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jets jakiś filmik prezentujący dany rom ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Witam ;) Używam wersji 3.1 ( +wgrany kernel oxydo ) i muszę przyznać, że jeszcze żaden rom nie chodził tak szybko na mojej x8 :D a chyba instalowałem już każdy możliwy ;) Przez te parę dni używania nie zauważyłem problemu z wybudzaniem i nie miał miejsca żaden restart co w przypadku innych romów róznie bywało. Ogólnie rom bardzo płynnie chodzi i spisuje się dobrze ;) Kawał dobrej roboty :super:

    ---------- Post added at 13:56 ---------- Previous post was at 13:45 ----------

    Spróbuj wgrać jeszcze raz rom bo nieraz się takie cuda zdażają, że coś nie działa ;) no i oczywiście standardowo w cwm : format system\factory reset\wipe data\wipe cache\wipe dalvik cache ( tak jak opisane w poradniku )

    No i działa wifi :E. Jestem zachwycony tym romem. Na moim telefonie działa rewelacyjnie. Jak dotąd żadnych problemów nie zauważyłem. A myślałem że X8 tego nie udźwignie :szok:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Powiem szczerze, że w porównaniu do andka 4.0, który co tu dużo mówić działać działał z tym, że cięzko było x8 pracować na nim ( mimo podkręconego procka i zrobionego swapu ) a ten romik śmiga jak głupi i nadaje się do codziennego użytkowania ;) Przez te parę dni póki co sprawdza się w 100%, a bateria wytrzymuje przy średnim używaniu coś około 1,5 dnia, przy większym obciążeniu trzyma dzień ;) Nie używam żadnych programów "ulepszaczy" jedyne co to ustawienie taktowania procesora na 320-806 MHz

    Edytowane przez wisin

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ktoś jeszcze ma problem z włączeniem wifi na tym romie z kernelem nAa-04 2.6.32.60 ? Bo robiłem i wipe i reflash i nie działa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x